Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Demirtaş seçim startını verdi!
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Politika

Demirtaş seçim startını verdi!

Son Güncelleme: 09 Nisan, 2015 - 15:12
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Demirtaş seçim startını verdi!
Fotoğraf Başlığı Demirtas seçim startini verdi!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim startını anne ve babasının elini öpüp hayır dualarını alarak verdi.

Kaydet
a- | +A
HDP, geçtiğimiz Salı günü milletvekili adaylarını Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti. Türkiye'nin 81 ilinden 550 milletvekili adayı gösteren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, aday işlemlerinin belirlenmesinin ardından anne ve babasını ziyarete geldi. Ailesinin Kayapınar ilçesinde bulunan evini ziyaret eden Demirtaş, burada annesi ve babasının elini öpüp hayır dualarını aldı.

Daha sonra eşi, kardeşleri ve yakınları ile birlikte aile fotoğrafı veren Demirtaş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"550 MİLLETVEKİLİ ADAYIMIZLA HALKIMIZIN KARŞISINA ÇIKMAYA HAZIRLANIYORUZ"

Ailesini uzun zamandır ziyaret etmediğini belirten Demirtaş, annesinin ve babasının hayır duasını almaya geldiğini söyledi. Demirtaş, "Bütün partiler adaylarını açıkladılar. Halkların Demokratik Partisi olarak biz de 550 milletvekili adayımızla halkımızın karşısına çıkmaya hazırlanıyoruz. Her şeyden önce bütün adaylara başarılar diliyorum. Adaylar, halkımız için hayırlı uğurlu olsun diyorum. Ortaya çıkacak sonuç, ülkemiz için, bütün halklar için inşallah hayırlı bir sonuç olacaktır. Bizler de Cuma gününden itibaren artık fiili olarak da seçim kampanyamızın startını veriyoruz. Ankara'da aday tanıtımı ile birlikte çalışmalarımız başlayacak. Yoğun bir dönem olacak tabi. Uzun süredir annemi, babamı ziyaret edememiştim. Bugün onları da ziyaret edip hayır dualarını aldım. Bütün annelerin babaların duaları ile birlikte bu yola çıktığımızda başarılı olacağız" dedi.

HDP İLK DEFA TÜM TÜRKİYE'DE MİTİNG YAPACAK

Partilerinin, diğer partilere göre daha avantajlı olduğunu belirten Demirtaş, şunları söyledi:

"Biz bir defa diğer partilere göre biraz daha avantajlıyız çünkü iki genel başkan var, eş genel başkanlık sistemi olduğu için avantajlıyız. Ben ve Figen hanım hedef olarak Türkiye'nin 81 iline de ve birçok ilçesine gitmeyi planlıyoruz. Zaman çok sınırlı, 2 ay çok uzun bir zaman değil. Türkiye büyük bir coğrafya. Çok sayıda yerleşim birimi seçim bölgesi var. Bu nedenle yetiştirmekte biraz zorlanabiliriz ama hedef olarak, her yerde miting yapamasak da, mutlaka bir etkinlik planlaması ile iki eş genel başkan olarak ulaşmayı, yetiştirmeyi düşünüyoruz."

"HDP BÜTÜN ÜLKENİN ORTAK PARTİSİDİR"

Halkların Demokratik Partisi'nin bütün ülkenin ortak partisi olduğuna dikkat çeken Demirtaş, şöyle devam etti:

"Edirne'de de orayı temsil eden adaylarımız var, Kırklareli'nde de Trabzon'dan da, Kırıkkale'de de İzmir, Antalya, Hakkari, Van'da, Diyarbakır'da da o yereli temsil eden adaylarımız var. Ama her yerde aynı zamanda bütün Türkiye'yi kucaklayacak aday isimleri de var. Dolayısıyla, batıdaki adaylarımız da, batıdaki kitleler tarafından son derece coşkuyla karşılandı. Biz öyle sanıyorum ki seçim kampanyası ilerledikçe, bunu mitinglerimizdeki, coşkulu heyecanı rahatlıkla görebileceğiz. Batından da çok olumlu tepkiler alıyoruz. Çok olumlu referanslar alıyoruz. Daha önce başka partilere oy vermiş kesimler, bizleri, partililerimizi, milletvekillerimizi gördükleri yerde mutlaka ilgilerini belirtiyorlar. Tabii ki, bu ne kadar oya dönüşür, bunu 7 Haziran akşamı hep birlikte göreceğiz. Ama biz, bizlere, partimize olan ilgiden son derece memnunuz. Ve buna layık olmaya çalışıyoruz. Bize duyulan umudu, bize duyulan ilgiyi, güveni, boşa çıkarmadan insanlarımızın beklediği sonucu ortaya çıkararak, demokrasi, barış ve özgürlük konusunda da Türkiye'nin önünü açacak bir zaferi bütün Türkiye'ye armağan etmek için hazırlanıyoruz."

"ALTAN BEY ÖZÜ SÖZÜ BİR OLAN SİYASETÇİLERİMİZDENDİR"

Altan Tan'ın son dakikada listeye girdiği iddialarını değerlendiren Demirtaş, şöyle dedi:

"Tabii ki bütün milletvekillerimiz, adaylarımız, birbirinden değerli, birbirinden kıymetli arkadaşlarımızdı. Altan Bey de özü sözü bir olan siyasetçilerimizdendir. Biz kendisi ile devam etmek istediğimizi belirttik. Kendisine birkaç il alternatifi sunduk. Kendisi de bunları düşüneceğini belirtti. Biz parti olarak zaten tartışmaya devam ediyorduk. Biz Altan beyi aday yapmayacağız şeklinde bir açıklamada bulunmadık. Kendisine de bu şekilde ifade etmedik. Erzurum'dan Şanlıurfa'dan, biraz daha farklı katkılar sunabileceği yerlerden aday olabilir mi diye tartıştık kendisiyle. Kendisi de düşüneceğini, ölçüp biçeceğini belirtti. Biz de parti olarak, yönetim olarak tartıştık. Altan beyle daha sonra bir araya geldiğimizde Diyarbakır'dan tekrar devam edeceğinin uygun olacağını birlikte kararlaştırdık. Diğer adaylarımız için de bu geçerli. Değişik alternatifli teklifler sunduk adaylarımıza. Hep birlikte kararlaştırdık yani bizim milletvekillerimizi çizme gibi bir anlayışımız olmaz bizim kültürümüzde böyle bir şey yoktur. Her biri mücadele geleneğinden gelmiş insanlardır. Aday yapamadığımız arkadaşlarımız değersiz oldukları için, çalışmadıkları için ye da partiye ters düştükleri için adaylıktan maalesef ki yer bulamadılar diye bir şey yok. Ama sonuçta partinin ve halkın beklentilerini karşılayacak listeyi çıkarırken, bir tercih, bir seçim yapmak zorundasınız. 550 adayı başvurular içinden seçmek zorundasınız. Biz bu zorlukla çok karşılaştık, çünkü çok sayıda nitelikli, halkı temsil edebilecek aday adayımız vardı. Bu bizim için büyük bir şanstır, büyük bir öz güvendir başvuranlar açısından da. Ben bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Aday yapamasak da bizimle birlikte mücadeleye devam eden bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Altan bey de bunlardan biriydi, kendisi ile tartıştık, bu kararı birlikte verdik."

AİLE FOTOĞRAFINDA NURETTİN DEMİRTAŞ EKSİK

Ağabeyi Nurettin Demirtaş'ın aile fotoğrafında bulunmamasını da değerlendiren Selahattin Demirtaş, "Biliyorsunuz, kendisi Demokratik Toplum Partisi'nin Eş Genel Başkanı idi. Bu ülkede yaklaşık 15 yıl haksız yere hapis yattı. Üniversite öğrencisi iken cezaevine girdi. Hayatının yarısını cezaevlerinde geçirdi. Demokratik siyasete girmek istedi. Partiye girdi, yönetici oldu, eş genel başkan oldu. Fakat devlet ve hükümet onu hiçbir şekilde hazmedemedi. Yani yargı baskısıyla, haksız davalarla, soruşturmalarla siyaset yapamayacak bir hale getirmek istedi. Çok ağır cezalar verildi kendisine. Haksız yargılamalar, davalar, konuşmalarından dolayı yaptığı açıklamalardan dolayı hakkında dava açıldı. Yüzlerce yıl hapisle yargılanmaya başlandı. Dolayısıyla kendisi burada bir kez daha yıllarını cezaevinde geçirsin istemedik. Şu anda Güney Kürdistan'da Hevler'de yaşıyor. Sadece onun durumu değil. On binlerce insan var bu şekilde. Avrupa'da, dünyanın çeşitli ülkelerinde sürgünde yaşamak zorunda kalan on binlerce insan var özellikle Avrupa'da. Bu insanlar Türkiye'de çözümün demokrasinin gelişmesini bekliyor. Her biri benim için yaradır burukluktur, sadece ağabeyim değil, o da onlardan biridir sadece. On binlerce insan bu şekilde ülkesinden vatanından ayrı bir şekilde sadece düşüncelerinden dolayı ülkesine gelemez durumdalar. İnşallah 7 Haziran'dan sonra ortaya iyi bir sonuç çıkarırsak, bizler bu konuları çözme konusunda daha da inisiyatifli olacağız. Ülkenin iç barışına ulaşması konusunda da önemli fırsatlar yakalamış olacağız" şeklinde konuştu.

BABASININ SIHHİ TESİSAT DÜKKANINI ZİYARET ETTİ

Selahattin Demirtaş, evdeki basın açıklamasının ardından, babasının Yenişehir ilçesinde bulunan sıhhi tesisat dükkanını ziyaret etti. Çevredekiler tarafından sevgiyle karşılanan Demirtaş, babasının dükkanında bir süre kaldıktan sonra vatandaşlarla selamlaşıp bölgeden ayrıldı.
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 09 Nisan, 2015 - 15:12
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 2
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 3
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 4
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 5
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Sahada ve kulübede önemli değişiklikler
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Önemli değişikl...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Kaydet
  • Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Kaydet
  • Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
SpaceX durdurulamıyor! Amazon'u geçti, gözünü Microsoft'a dikti
Elon Musk'ın yeni zaferi! SpaceX'ten rekor üstüne rekor
Kaydet
Muharrem orucu ne zaman 2026? Muharrem'in 9,10 ve 11 günlerinde tutulan oruca ne denir?
Muharrem orucu ne zaman 2026?
Kaydet
Festivalde 300 liraydı! Fiyatı düştü, vatandaş tezgahlara koştu
Festivalde 300 liraydı! Fiyatı düştü, vatandaş tezgahlara koştu
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası