Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Doğu Perinçek Cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya başvurdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Doğu Perinçek Cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya başvurdu

POLİTİKA Haberleri

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde cumhurbaşkanı adayı olmak için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) giderek başvuruda bulundu. Perinçek, "Türk milletinin büyük kararına, çözümüne başvuruyorum, adaylığımı koyuyorum" dedi.

Seçime 55 gün kala Ankara'da kulisler hareketlendi, partiler çalışmalarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı adaylığı için siyasi partilerce ve seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yapacakları adaylık başvuruları dün başladı. Cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin adaylık başvurusu bugün 17.00'de sona erecek. Siyasi partilerce cumhurbaşkanı adaylığı için yapılacak başvuru süresi ise 23 Mart saat 17.00'de dolacak.

Bu kapsamda harekete geçen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, YSK’ya gelerek 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde cumhurbaşkanı adayı olabilmek için başvuruda bulundu. Perinçek’i YSK başkanı Ahmet Yener karşıladı.

"ADAYLIĞIMI KOYMUŞ BULUNUYORUM"

YSK’ya yaptığı başvuru sonrasında açıklamalarda bulunan Doğu Perinçek, "Hepimiz içinde yaşıyoruz, Türkiye’miz büyük zorluklarla mücadele ediyor. Ama biliyoruz büyük bir milletin vatandaşlarıyız ve bu büyük Türk milleti zorluklardan büyük çözümlerle büyük kararlarla çıkmıştır. Cumhurbaşkanlığı için 100 bin imza toplamak üzere adaylığımı koymuş bulunuyorum. Yüksek Seçim Kurulu'muza gerekli evrakları teslim ettim" dedi.

"Biz Vatan Partisi olarak ve Doğu Perinçek olarak zorlukların içerisinden geliyoruz" diyen Perinçek, "Ermeni soykırımı yalanını bitirmişiz. Bütün Avrupa’yı Amerika’yı sırtını yere getirerek... Silivri duvarını yıkmışız, ABD’nin kumpaslarını yerlere sermişiz. 15-16 Temmuz gecesi Amerika gladyosunun FETÖ’nün darbesine en baştan karşı çıkmışız ve o darbenin bertaraf edilmesinde tarihi görevler yapmışız. Yine görevlere hazırız, zorlukların üstesinden gelen bir hayata, geleneğe sahibiz. O bakımdan Türk milletinin büyük kararına, çözümüne başvuruyorum, adaylığımı koyuyorum" ifadelerini kullandı.

Doğu Perinçek Cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya başvurdu

"ZORLUKLARDAN KORKMUYORUZ"

Perinçek, "Zorluklardan korkmuyoruz, zorlukların üzerine gitmeye kararlıyız. Nasıl Ergenekon’dan çıktıysak Türk milleti olarak, kayaları dağları deldiysek yine Türkiye’nin önünde yine büyük mücadeleler, başarılar var bu güvenle bu umutla sizleri tekrar selamlıyorum" diye konuştu.

"DOĞU PERİNÇEK İKİNCİ TURA KALACAK"

Seçimin ikinci tura kalması halinde ne yapacakları sorusuna cevap veren Perinçek, "Seçim ikinci tura kalırsa Doğu Perinçek ikinci tura kalacak. İkinci turda biz olacağız" ifadelerini kullandı. (İHA)

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...