Dünya basınına da damga vurmuştu! Cumhurbaşkanı Erdoğan o anları anlattı: Bizimki 6 kişilik masa değil

Düzenleyen:
Dünya basınına da damga vurmuştu! Cumhurbaşkanı Erdoğan o anları anlattı: Bizimki 6 kişilik masa değil

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet ve Hükümet Başkanları Konseyi 22. Zirvesi sonrası ABD'ye giderken uçakta basın mensuplarının sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Semerkant’ta liderlerle sohbet ettiği sırada çekilen ve dış basında da çok konuşulan karenin öyküsünü anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlham Bey o koltuğu bana bıraktı, kendisi yandaki koltuğa geçti. Çoğu Rusça bildiği için tercüman da konuştuklarımızı Rusça’ya çeviriyordu. Oradaki sohbetimiz tabii hepsinin bayağı hoşuna gitti. Güzel bir anı oldu" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yoğun diplomasi trafiği devam ediyor. Şanghay’da başlayan diplomatik temaslar ABD’de Birleşmiş Milletler topluluğuna hitap edecek, Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet ve Hükümet Başkanları Konseyi 22. Zirvesi sonrası ABD'ye giderken Özbekistan dönüşü uçakta basın mensuplarının yanıtladı.

'İLHAM BEY KOLTUĞU BANA BIRAKTI KENDİSİ YANDAKİ KOLTUĞA GEÇTİ'

Erdoğan'ın Semerkant'ta liderlerle sohbet ettiği anlara ilişkin fotoğraf hem dış basında hem de sosyal medyada ilgi odağı oldu ve çok konuşuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan çok konuşulan fotoğrafında hikayesini anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlham Bey o koltuğu bana bıraktı, kendisi yandaki koltuğa geçti. Çoğu Rusça bildiği için tercüman da konuştuklarımızı Rusça’ya çeviriyordu. Oradaki sohbetimiz tabii hepsinin bayağı hoşuna gitti. Güzel bir anı oldu" ifadelerini kullandı.

‘BİZİMKİ ALTI KİŞİLİK MASA DEĞİL’

Bir gazetecinin "O kare üzerine 'Masa böyle kurulur' ya da 'Diğer masadakiler dağılabilir' şeklinde yansımalar oldu, yorumlar yapıldı" sözlerine ise esprili bir yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ama biliyorsunuz bizimki altı kişilik masa değil" dedi.

 



Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...