Erdoğan'dan Kabine'ye ilk talimatlar: Meclis tatile girmeden acil konuları çözün

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Erdoğan'dan Kabine'ye ilk talimatlar: Meclis tatile girmeden acil konuları çözün

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "İlk ziyaretlerinizi deprem bölgesine yapın. Orayı aksatmayın" ikazında bulunduğu öğrenildi.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün yapılan ve 4 saat 15 dakika süren yeni Kabine’nin ilk toplantısında Bakanlara “Meclis tatile girmeden önce acil çözülmesi gereken konular için çalışmalarınızı tamamlayın. Haftaya tekrar toplanacağız, ona göre hazırlıklarını yapın” talimatını verdiği öğrenildi.

ÖNCELİK DEPREM BÖLGESİ

Erdoğan’ın kabine üyelerine ayrıca “Deprem bölgesi önceliğiniz olsun. Bölgeyi aksatmayın. İlk ziyaretlerinizi depremden etkilenen 11 şehre yapın” dediği ifade edildi.

Toplantıda tüm bakanlar sırayla söz alarak, görev devir teslim töreni sonrası; bakan yardımcıları, genel müdürler ve bakanlık birim amirleri ile ilgili yaptıkları toplantılar hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bilgilendirirken, gördükleri aksaklıkları iletti. Erdoğan, 1 hafta gibi kısa bir sürede böyle bir hazırlık yaptıkları için kabine üyelerine teşekkür etti.

Erdoğan toplantıda ayrıca, dezenformasyonla mücadele kapsamında bakanlıkların, İletişim Başkanlığı ile sürekli irtibat halinde olması ve veri paylaşımında ortak hareket edilmesi talimatını verdi.

COVID-19 İZNİ MASADA

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, acil çözülmesi gereken konulardan birinin, Covid-19 iznine gönderilen hükümlülerin durumu olduğunu söyledi. Tunç “128 bin mahkûm pandemi döneminde çıkarılan yasa ile dışarıda. Açık cezaevlerinin şu an kapasitesi bu sayını altında. Bir formül bulunması gerekiyor. Üzerinde çalışıyoruz. Adalete uygun olması gerekli. Bu insanlar işe girdiler, 3 yıldır çalışıyorlar ve topluma karıştılar” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise ilk ziyaretini deprem bölgesine bugün yapacak. Mahinur Göktaş “Şu anda keşifteyiz. Farkındalık oluşturmak istiyoruz. Deprem bölgesine gideceğiz. Orada ciddi bir ihtiyaç var. Öncelikle Kahramanmaraş ve Hatay’ı daha sonra Adıyaman ve Malatya’yı ziyaret edeceğiz. Daha sonra ise peyderpey bölgedeki diğer illere gideceğiz. O insanları unutmamamız lazım. Hepimizin kalbi deprem bölgesinde kaldı. O insanların normal hayata dönmeye çok ihtiyacı var. O yüzden bu teması çok önemsiyorum” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...