Ertuğrul Günay'ın dosyası TBMM'de
Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay hakkında hazırlanan Soruşturma Dosyası Meclis'e geldi.
Kaydet
|
Ertuğrul Günay, AA muhabirinin konuyla ilgili sorusunu yanıtlarken, hakkındaki soruşturmadan haberi olmadığını bildirdi.
Bakanlık görevi süresi içinde gerek içeride gerek dışarıda kamu yararını dikkatle gözettiğini belirten Günay, şunları söyledi:
"Dönemimde bakanlığımın bütün birimleri eski dönemlere göre daha yüksek gelir elde etti, son derece verimli işler yapıldı. Yurtdışı tanıtım ihalelerinde komisyonlar ve giderler ciddi biçimde indirime tabi tutuldu. Bakanlığım dönemimde yaptığım her türlü işin hesabını vermekten ve bunları kamuoyuyla paylaşmaktan onur duyarım."
25. Dönem'in ilk gündemi olabilir
Günay hakkındaki soruşturma dosyası, 25. Dönem parlamentosunun ele alacağı ilk işlerden biri olacak. Meclis soruşturması, İçtüzük uyarınca, hükümsüz sayılmıyor. Ertuğrul Günay, hakkında Soruşturma Dosyası'nın Meclis'e geldiği bilgisi, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekilleri yemin ettikten sonraki birleşimlerde okunacak, milletvekillerinin bilgisine sunulduktan sonra da inceleme açılıp açılmayacağı belirlenecek.
Bizi Takip Edin

