İmamoğlu İYİ Parti ile ittifakta ısrarcı: Dünkü açıklamayı işaret etti, ‘Müzakere kapanmadı’ dedi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
İmamoğlu İYİ Parti ile ittifakta ısrarcı: Dünkü açıklamayı işaret etti, ‘Müzakere kapanmadı’ dedi

Politika Haberleri  / Haber Merkezi

İBB başkanlığı için yeniden aday olacak İmamoğlu’nun İYİ Parti ile ittifak ısrarı sürüyor. İmamoğlu yeni açıklamasında "Açıkçası dünkü yapılan tariften de müzakerenin kapanmadığını düşünüyorum" dedi. İmamoğlu devamında ittifakın gerekliliğini savundu.

Genel seçimler geride kaldı, Türkiye yerel seçim havasına girmeye başladı. Mayıs seçimlerinden yenilgiyle ayrılan muhalefette sular hala durulmazken CHP ile İYİ Parti ortaklığı bitirdi.

İYİ Parti yerel seçimlerde 81 il ve tüm ilçelerde kendi adaylarıyla sahne alacaklarını duyurdu.

İTTİFAK DEFTERİNİ KAPATMADI

İstanbul’da yeniden belediye başkanı adayı olacak Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti’nin bu kararını değerlendirdi. İmamoğlu,İYİ Parti ileittifakın gerekli olduğunu savundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı İmamoğlu Bahçelievler Kocasinan Spor Tesisi ve Zeminaltı Otaparkı temel atma töreninin konuştu.

DÜNKÜ AÇIKLAMAYI İŞARET ETTİ

Tören sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan İmamoğlu, yerelde ittifak ile ilgili soruya “Ben hâlâ ittifakın gerekli olduğunu, ittifak sürecinin Türkiye'de bir gerçek olduğunu ve bunun da müzakereye açık olması gerektiğini söylüyorum. Açıkçası dünkü yapılan tariften de müzakerenin kapanmadığını düşünüyorum.” şeklinde cevap verdi.

"MÜZAKERE VE DİYALOG SAĞLIKLI BİÇİMDE YÜRÜTÜLEBİLİR"

İmamoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü;

Yine en güçlü şekliyle, Sayın Akşener, İYİ Parti ve yöneticileriyle müzakerenin diyaloğun çok sağlıklı bir şekilde yürütülebileceğini, yönetilebileceğini düşünüyorum. Elbette bunun karşılıklı gerekleri var, zaman gösterecek.

İYİ PARTİ’DEN YEREL SEÇİM KARARI

Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti’nin Sözcüsü Kürşad Zorlu dün partisinin GİK kararını, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimlerde Türkiye genelinde 81 il ve ilçelerde partimizin kendi adaylarının teşkilatlarımızın görüşlerini yanı sıra her seçim çevresinde aday adaylarımıza yönelik halkın eğilim ve tercihlerinin dikkate alınarak tespit edilmesine karar verilmiş olup sürecin yönetiminde parti başkanlık divanımız yetkilendirilmiştir” sözleriyle duyurdu.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...