İyi Parti'de adaylık yarışı başladı: İstanbul’a İnce, Ankara’ya Aydın

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
İyi Parti'de adaylık yarışı başladı: İstanbul’a İnce, Ankara’ya Aydın

Politika Haberleri  / HABER MERKEZİ

İyi Parti’de Muharrem İnce’nin İmamoğlu’na karşı rakip gösterileceği öne sürülürken Ankara’da, Mansur Yavaş’ın eski yol arkadaşı Koray Aydın’ın ismi geçiyor.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Yerel seçimlere, 81 ilde kendi adaylarıyla girme kararı alan İyi Parti, özellikle büyükşehirlerde CHP’ye karşı güçlü adaylar çıkarma hazırlığında. İzmir Milletvekili Ümit Özlale’yi, Tunç Soyer’e karşı İzmir’de aday gösteren İyi Parti’nin İstanbul’da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na karşı Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’yi aday göstereceği iddia ediliyor. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı bir televizyon programında partisinin İstanbul adayı için “çok şaşıracaksınız” demesi, bu iddiayı güçlendiriyor. CHP ile ipleri koparan İyi Parti’nin İnce’yi aday göstererek, CHP’ye karşı “Ben de sahada güçlüyüm” mesajı vermek istediği konuşuluyor.

Akşener’in Ankara’da da ABB Başkanı Mansur Yavaş’a karşı, Yavaş’ın eski yol arkadaşı, İyi Parti TBMM Grup Başkanı Koray Aydın’ı aday gösterebileceği belirtilirken, Eskişehir’de CHP’li Yılmaz Büyükerşen’e karşı GİK Üyesi Melih Aydın’ı aday gösterme hazırlığı yaptığı ifade ediliyor. Aydın’ı aday göstererek özellikle genç seçmenin dikkatini çekmek isteyen İyi Parti’nin, CHP’nin kalesi olarak bilinen Eskişehir’i almak istediği konuşuluyor. Eskişehir’de CHP’nin güçlü olduğu Odunpazarı Belediye Başkanlığı için de İl Başkanı Emine Edizgil’in adı geçiyor.

SÜRPRİZ İSİMLER YOLDA

Bunun yanı sıra İstanbul’da Beşiktaş Belediye Başkanı adaylığı için sanatçı Mustafa Sandal’ın aday gösterileceği konuşulurken, Akşener, Sandal’ın adaylığına ilişkin “Ben istedim doğrusu ama henüz herhangi bir anlaşma ya da resmî bir teklif yapmadık. Keşke adım atsa. Çok isterim” açıklaması yapmıştı. İlerleyen günlerde Akşener’in hem siyaset hem sanat dünyasından birçok sürpriz ismi aday gösterebileceği konuşuluyor.

AKŞENER RAHATSIZLANDI

Öte yandan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaşadığı viral enfeksiyon sebebiyle programlarını erteledi. Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, bugün yapılacak Başkanlık Divanı toplantısı ve 26 Eylül Salı günü yapılması planlanan Eskişehir programının ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...