İYİ Parti'de CHP krizi: Millet ittifakı Akşener’e kilitlendi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İYİ Parti'de CHP krizi: Millet ittifakı Akşener’e kilitlendi

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

CHP, seçim için İYİ Parti’ye iş birliği teklifi yaptı. Teklif İP’de krize yol açtı. Gözler bugün kararını açıklayacak Akşener’e çevrildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçildikten sonra İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e ‘seçimde iş birliği’ teklifi götürdü. Akşener, bunu, partinin en yetkili karar organı Genel İdare Kurulu’na sunacağını açıkladı. Bu sözlerin ardından gözler, bugün yapılacak kurula çevrildi. Meral Akşener, toplantı öncesi Ankara ve İstanbul teşkilatları ile bir araya gelip nabız tuttu. Ankara teşkilatı iş birliğine sıcak baktıklarını dile getirdi; İstanbul’dakiler seçimlere tek başına girilmesinden yana tavır ortaya koydu. Parti kulislerinde ise “Yol ayrımındayız. O kadar açıklama ve alınan karardan sonra, CHP ile ortak hareket etmenin artılarından çok eksileri olur” değerlendirmesi yapılıyor. Ülke genelinde iş birliğinin reddedilme ihtimali yüksek görülürken sadece Ankara ve İstanbul’da ortak aday kararı çıkabileceği konuşuluyor. İyi Parti’nin CHP ile birliktelik yapması hâlinde, teşkilatlardan tepki istifaları gelebileceği de söyleniyor. Bu arada, dün Antalya’da konuşan Özgür Özel “İyi Parti Genel İdare Kurulu’nu bekliyoruz. Alacakları her karara saygılıyız” değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...