Özgür Özel’den ‘Akşener’ açıklaması: İYİ Parti ile ittifak için yarını işaret etti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Özgür Özel’den ‘Akşener’ açıklaması: İYİ Parti ile ittifak için yarını işaret etti

Politika Haberleri  / Anadolu Ajansı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti lideri Meral Akşener ile görüşmesine ilişkin konuştu. İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nun kararını beklediklerini belirten Özel, "Alacakları her iki karara da saygılıyız. İttifak, daha doğrusu işbirliği kararı alırlarsa oturacağız, konuşacağız. Eski kararlarını sürdürmeye karar verirlerse buna da saygı duyacağız, önümüze bakacağız." dedi.

Genel seçimler ardından yerel seçimler için hazırlıklara başlayan CHP’de ittifak çalışmaları devam ediyor.  Genel başkanlık koltuğunu oturduktan sonra İYİ Parti lideri Meral Akşener'i ziyaret eden Özgür Özel, seçim işbirliği önerisinde bulunmuştu. Yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkaracaklarını duyuran Meral Akşener ise ittifak kararı için İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nu işaret etti. Akşener, “İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nu ne derse onu yapacağım” diye konuştu.

İYİ Parti’nin kararını bekleyen Özgür Özel’de Antalya'nın Manavgat ilçesinde gerçekleşen Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı ardından açıklamalarda bulundu. Özel, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP'nin yerel seçimlere yüksek moral ve motivasyonla hazırlandığını bildirdi.

İYİ PARTİ İLE İTTİFAK AÇIKLAMASI

İYİ Parti ile ittifak konusunda yarını beklediklerini dile getiren Özel, şunları söyledi:

"Kazanmak yetmez daha iyi kazanmak lazım, belediye meclislerinde çoğunluğu sağlamak lazım, çoğunluğu sağlamak yetmez, farkı açmak lazım. Bunlar için de mutlaka kazan kazan içinde olmak lazım. O sebeple İYİ Parti ile bir görüşmemiz olmuştu, Genel İdare Kurulu'na götüreceklerini söylediler Sayın Genel Başkan. Kurulun kararını bekliyoruz. Alacakları her iki karara da saygılıyız. İttifak, daha doğrusu işbirliği kararı alırlarsa oturacağız, konuşacağız. Eski kararlarını sürdürmeye karar verirlerse buna da saygı duyacağız, önümüze bakacağız."

CHP'nin örgütleriyle, belediye başkanlarıyla ve milletvekilleriyle çok yüksek bir motivasyon yakaladığını aktaran Özel, bu motivasyonun ileriki günlerde daha iyiye doğru gideceğine inandığını kaydetti.

CHP’DE YOL HARİTASI BELLİ OLUYOR

Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal da partisinin Antalya’da iki gün süren kampının ardından açıklama yapmıştı. Köksal, “90 milletvekili arkadaşımız bu hafta 40 ile görevlendirilecekler. Bu 40 ilde de, o ilde, ilçelerinde, kasabalarında aday adayı olan arkadaşlarımız ile mülakatlar yapacaklar.” demişti.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...