Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İYİ Parti’den '50+1' çıkışı: Sistemin taşınması mümkün değil

İYİ Parti’den '50+1' çıkışı: Sistemin taşınması mümkün değil
Fotoğraf Başlığı IYI Parti’den '50+1' çikisi: Sistemin tasinmasi mümkün degil

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın '50+1 şartının değişmesi' yönünde yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Zorlu, "50+1 sisteminin taşınması mümkün değil. Böylesine bir kutuplaşma ile ülkenin yönetilmesi, ekonomik problemlerin çözülmesi mümkün değil" dedi.

Kaydet
a- | +A

İYİ Parti Medya İlişkileri Başkanı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Zorlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "50+1 şartının değişmesi konusunda aynı fikirdeyim, isabetli olur" açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"50+1'İN DEĞİŞMESİ MÜMKÜN DEĞİL"

Zorlu, Genel Başkanları Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta Kocatepe'de diğer siyasi partilere yaptığı çağrıyı hatırlatarak, “Biz bu açıklamanın hukuki ve siyasal açıdan en somut ifadesini ortaya koyan siyasi partiyiz. Sayın Genel Başkanımız, 26 Ağustos'ta Kocatepe'de milletin huzurunda diğer siyasi partilere bir çağrıda bulundu. 'İki yumruk arasına sıkışmış milleti bu kıskaçtan kurtaralım. Her birimiz kendi adaylarımızla kendi başımıza rakip olalım. Alternatifler arasından en iyiyi seçme hakkını milletimize verelim.' O günlerde çok anlaşılmadı, bazı çevreler farklı noktalara çektiler ama görüyorsunuz ki, 50+1 sisteminin taşınması mümkün değil. Böylesine bir kutuplaşma ile ülkenin yönetilmesi, ekonomik problemlerin çözülmesi mümkün değil" ifadelerini kullandı.

"KUVVETKER AYRILIĞI PRENSİBİ NEREDE?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Zorlu sözlerine şöyle devam etti:

"Ülkedeki artan problemini bununla çözemezsiniz Sayın Erdoğan. Kuvvetler ayrılığı prensibi nerede? TBMM'nin hakları şu anda nerede duruyor? Ülkede denetimsizlik hat safhaya çıkmış. Gelir adaletsizliği başta olmak üzere, adalet sistemimizde çok büyük yaralar almış. Böylesine vahim bir tabloyu, sayısal çoğunluk değerlendirmesine sığdırmak çok yanlış.”

BAKMADAN GEÇME
İYİ Parti
HABER

İYİ Parti'den kesin ihracı istenen Ümit Dikbayır'dan açıklama: İstenilenleri yapmazsanız istenmez olursunuz

İYİ Parti
HABER

İYİ Parti'de bir istifa daha: 'Meral Akşener'i sevenler derneği halini aldı'

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.