İYİ Parti’den bir istifa haberi daha: 6’lı masaya HDP’nin gölgesi düştü

- Güncelleme:
İYİ Parti’den bir istifa haberi daha: 6’lı masaya HDP’nin gölgesi düştü

POLİTİKA Haberleri

Seçime günler kala atılı masanın gizli ortağı HDP’nin, Millet İttifakı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açık destek vermesi İYİ Parti’yi karıştırdı. İYİ Parti’de istifa depremi yaşandı. İYİ Parti'nin Yurt dışı Türklerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Habib Suiçmez partisinden istifa ettiğini duyurdu. Habib Suiçmez, “6'lı masada Türkiye'nin geleceğinden ziyade kişisel çıkarlar gözetilirken, aynı zamanda HDP'nin gölgesinin düştüğü net bir şekilde görülmektedir” dedi.

Seçime günler kala İYİ Parti’de 6’lı masa huzursuzluğu devam ediyor. 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi için aday belirleme sürecinde patlak veren krizler HDP’den Kılıçdaroğlu’na gelen açık destekle zirve yaptı. Altılı masanın yedinci ortağı olarak çıkan HDP, İYİ Parti’yi karıştırdı. Parti içinde istifa haberleri art arda geldi.

İSTİFASI İÇİN HDP’Yİ GEREKÇE GÖSTERDİ

Son olarak İyi Partili Habib Suiçmez partisinden istifa ettiğini duyurdu. MHP Üsküdar İlçe Başkanlığı da yapmış olan İYİ Parti'nin Yurt dışı Türklerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Habib Suiçmez, istifa kararını Twitter hesabından paylaştı. Habib Suiçmez, HDP etkisini gerekçe göstererek istifa haberini paylaştı.

“6’LI MASAYA HDP’NİN GÖLGESİ DÜŞTÜ”

Suiçmez istifa kararını şu sözlerle duyurdu:

"Kamuoyuna;

6'lı masada Türkiye'nin geleceğinden ziyade kişisel çıkarlar gözetilirken, aynı zamanda HDP'nin gölgesinin düştüğü net bir şekilde görülmektedir.

Türk milliyetçiliği ilke ve ideallerini temsil etme amacıyla (MHP içerisindeki kongre mücadelesinden sonra) kurduğumuz İyi Parti'nin bu misyonunun 6'lı masa tarafından kabul görülmediği herkesin malumu olmuştur.

Hayatım boyunca Türk milliyetçiliği çizgisinden taviz vermeden yürümüş biri olarak gelinen bu durumu kabul edemeyeceğimden dolayı İyi Parti Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türklerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı'ndan ve İyi Parti üyeliğinden istifa ediyorum.

Habib Suiçmez."

Kaynak: Haber Merkezi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...