İYİ Partili Ethem Baykal: Partimizde maklubeci ve KHK’lılar var

- Güncelleme:
İYİ Partili Ethem Baykal: Partimizde maklubeci ve KHK’lılar var

Politika Haberleri

Seçim yenilgisinin ardından sıkıntılı günler yaşayan İyi Parti’de muhalifler, kurultay öncesi harekete geçti.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - ‘Ortak Akıl Platformu’ ismiyle bir araya gelen parti içindeki muhalif isimlerden Platform Sözcüsü, İyi Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kurucular Kurulu Üyesi Ethem Baykal “Parti içi demokrasiye tutunmak, mevcut sorunları dile getirmek, demokratik bir aday belirleme yöntemi ortaya koymak için bu platformu kurduk. Partinin kuruluş iradesini ortaya koyduğu Sayın Genel Başkan Meral Akşener’in başta söylediklerini sonunda da uygulamasını sağlamaya çalışmak veya bunları yapamıyorsa kendisinin de karşısına aday çıkarmak için bu platformu kurduk. Adaylarımız da var” dedi. 

“BİLİNMEYEN İSİMLER LİSTEDE”

Parti tüzüğünü hazırlayan ekibin de içinde yer aldığını hatırlatan Baykal, gazetemize yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
İyi Parti’de, her partide olduğundan daha fazla KHK’lı ve maklubeciler var. Parti içinde başlangıçta, FETÖ’cülerin veya diğer terör örgütlerinin girmemesi için çok önemli tedbirler hazırlamıştık. Hiçbiri uygulanmadı. Sonraki tüzük değişikliklerinde bunlar teker teker değiştirildi. Dolayısıyla burada bir özel çalışma yok, tam aksine maklubeciler yönünden odaklanma var. Patinaj yaptığımızı düşünüyorum. Yaşanan istifalar, Akşener’in partin içindeki çok sesliliği yönetememesinin sonucudur. 

Adaletli temayül yapılmadı, hileye göz yumularak ve sadece 15 ilde temayül yapıldı. Kimsenin tanımadığı, tanımaktan da hoşlanmadığı isimler listelere konuldu. Oy oranları düştü. Teşkilat ‘Biz niye çalışıyoruz ki? Bir dahaki seçimde de aynısı olacak’ dediği için oy oranlarımız düştü. Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde ‘Ortağımızın ortağı HDP’ dediğimizde buna parti içinde kimse inanmadı. Genel Başkan kalkarken Genel İdare Kurulundan (GİK) onay aldı ama tekrar otururken almadı. Yani bir otur kalk olayında; kalkarken 2 puan CHP’ye gitti, otururken de 5 puan Zafer Partisi ve MHP’ye gitti. İttifak, halka güven vermedi. Paracılar var, maklubeciler var, bir de HDP’yle olan iş birliği var. Üç tane ana sebep İyi Parti’yi olması gereken yere getiremedi.
Önümüzdeki süreçte Akşener, blok listeyle kurultaya gidecek. 50 ismi kendi yazacak, ‘Oylayın’ diyecek. Tek adamdan kurtulacağız derken, biz tek kadına kaldık. Bir ilde 5 yılda 7-8 tane il başkanı değişiyorsa, o partide bir karışıklık var demektir. 

“HDP’YE İHTİYAÇ DUYULACAK”

Önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili ittifak devam eder- etmez bilmiyorum ama İstanbul örneğine baktığımız zaman CHP ile İyi Parti bir araya gelse, belediye seçimlerini almaya oyu yetmiyor. Yine HDP’ye ihtiyaç duyulacak. Yine aynı tekerleme devam edecek. Seçmen bu sosyolojiyi kabul etmiyor, etmediği için de ittifakın devam edebileceğini düşünmüyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...