İYİ Parti'nin sürpriz İstanbul adayı Muharrem İnce mi? İddialarla ilgili ilk açıklama

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
İYİ Parti'nin sürpriz İstanbul adayı Muharrem İnce mi? İddialarla ilgili ilk açıklama

Politika Haberleri  / HABER MERKEZİ

Yerel seçimler için çalışmalarını hızlandıran partilerde adaylar merak konusu olurken, 'ittifak yapmayacağız' açıklamasıyla gündem olan İYİ Parti'de İstanbul adaylığı için Muharrem İnce'nin adı geçiyor. Eski Devlet Bakanı Mehmet Sevigen, Akşener'in İnce ile son dönemde sık görüştüğünü iddia etmiş ve "Akşener'in 'Çok şaşıracaksınız' dediği aday bana göre Muharrem İnce'dir" demişti. Söz konusu iddialarla ilgili İnce'yle görüştüğünü söyleyen eski Devlet Bakanı Dr. Masum Türker, İnce'nin açıklamalarını canlı yayında aktardı.

Mayıs ayında yapılan seçimlerde Millet İttifakı'nda yer alan ancak önümüzdeki yerel seçimlerde hiçbir ittifakta bulunmayacağı mesajını veren İYİ Parti'de adaylar belli olmaya başladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İzmir Milletvekili Ümit Özlale'yi İzmir'de aday göstermesi ile başlayan aday açıklama sürecinde en çok merak edilen iller ise Ankara ve İstanbul.

'MUHARREM İNCE' İDDİASI GÜNDEM OLDU

Akşener'in "İstanbul adayımıza çok şaşıracaksınız" açıklaması sonrası kulisler hareketlenirken, Eski Devlet Bakanı Mehmet Sevigen, Akşener'in son dönemde Muharrem İnce ile sık görüştüğünü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığı için onu düşündüğünü iddia etti.

Sevigen, katıldığı televizyon programında şunları ifade etti:

"Abartmıyorum. Şu an aklıma geldi ama inşallah olmaz. Meral Hanım böyle iki ileri davranıyorsa çok üzülürüm. Son dönem Muharrem Bey'le görüştüler. İstanbul'da ittifak yapalım diyorlar. İstanbul'da ittifak yapacaksa İYİ Parti ve Memleket Partisi, 'Çok şaşıracaksınız' dediği aday bana göre Muharrem İnce'dir."

İNCE'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Söz konusu iddia bir anda kulislerde hareketlilik yaşanmasına neden olurken, konuyla ilgili İnce cephesinden açıklama geldi.

Katıldığı bir canlı yayında konuya dair konuşan Eski Devlet Bakanı Dr. Masum Türker, adaylık iddialarını Muharrem İnce'ye sorduğunu söyledi. Dr. Masum Türker, şu ifadeleri kullandı:

"Ben Muharrem İnce'ye adaylık iddialarını sordum. Dedim ki 'Sayın Mehmet Sevigen, Meral Akşener'in göstereceği sürpriz aday siz olabilirsiniz diye tahminde bulunmuş bir televizyon programında'. O da bana şu cevabı verdi: 'Öyle bir konu yoktur. Saygılar.'"

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...