Kabine yoğun gündemle toplanıyor: Masada OVP ve tahıl var

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Kabine yoğun gündemle toplanıyor: Masada OVP ve tahıl var

Politika Haberleri  / HABER MERKEZİ

Toplantıda Türkiye’nin ekonomideki üç yıllık yol haritasının çizileceği OVP (Orta Vadeli Program) son kez masaya yatırılacak. Bir diğer önemli başlık ise Erdoğan’ın dün gerçekleştirdiği Rusya ziyareti olacak.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Kabine, iki haftalık aranın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanıyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilecek toplantının öncelikli gündemi, ekonomideki gelişmeler ve dış politika olacak. Bu hafta açıklanması beklenen ve Türkiye’nin ekonomideki 3 yıllık yol haritasının çizileceği OVP (Orta Vadeli Program) son kez masaya yatırılacak. Program çerçevesinde 2024-2026 dönemine ilişkin enflasyon, istihdam, büyüme, ihracat, cari açık gibi temel ekonomik gösterge hedefleri belirlenecek. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mali disiplin, fiyat istikrarı ve yapısal reformlar üzerine inşa edilecek OVP’yi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunacak. Fahiş fiyatla ve enflasyonla mücadele konuları da kabine toplantısında ele alınacak. Atılabilecek yeni adımlar değerlendirilecek.

SOÇİ ZİRVESİ

Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün gerçekleştirdiği Rusya ziyareti de geniş yer bulacak. Erdoğan, kabine üyelerine Soçi’de gerçekleştirilen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile olan görüşmesi hakkında bilgi verecek. Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmelerle birlikte Ankara-Moskova ilişkilerine dair alınan kararlar da masaya yatırılacak.

FİDAN’IN TEMASLARI

Kabine toplantısında ayrıca Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın, Azerbaycan, Libya, Kıbrıs, Irak, Ukrayna, Rusya ve İran ziyaretleri hakkında kabine üyelerini bilgilendirmesi bekleniyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın İsrail Enerji Bakanı Israel Katz ile yaptığı telefon görüşmesi de sıcak başlıklar arasında. Toplantıda Bakan Bayraktar İsrail gazının Türkiye üzerinden taşınması konusunda gelinen son noktayı anlatacak.

G20 VE BM MASADA

Erdoğan’ın eylül ayındaki diplomasi trafiği de kabine toplantısında bir diğer önemli gündem başlığı olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumartesi ve Pazar günü (9-10 Eylül) Hindistan’da G20 Zirvesi’ne, 17-21 Eylül’de ise ABD’deki BM Genel Kuruluna katılacak.

VERGİSİZ TELEFON

Öte yandan, AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan, gençlerin ilk elektronik eşya alımlarında vergiden muaf tutulmasını sağlayacak düzenleme de yarınki kabine toplantısında değerlendirilecek.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...