Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na divan başkanlığı teklifinin nedenini açıkladı: Eli güçlensin

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na divan başkanlığı teklifinin nedenini açıkladı: Eli güçlensin

Politika Haberleri  / Haber Merkezi

Değişim tartışmalarında eleştirilerin odağındaki ismin CHP lideri Kılıçdaroğlu, kendinden sonraki adayda olması gereken özellikleri sayarak, “Partiyi bilgili, birikimli, iyi bir sosyal demokrata devredeceğim” dedi. Kılıçdaroğlu, yaklaşan kurultayda İmamoğlu'na neden divan başkanlığını teklif ettiğini de açıkladı.

Genel seçimler geride kaldı, Türkiye yerel seçimlere odaklandı. Siyasi partiler seçim hazırlıkları kapsamında programlarını sıklaştırırken CHP'de yaklaşan kurultay öncesi sürpriz gelişmeler yaşandı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, değişim tartışmalarının öncü ismi İmamoğlu'yla Ankara'da bir araya gelerek, İBB Başkanı'na kurultayda divan başkanlığı teklif etti. 

Teklifin yankıları sürerken Sözcü'den İpek Özbey'e röportaj veren Kılıçdaroğlu, kendinden sonraki adayın profilini özetleyerek, “Partiyi bilgili, birikimli, iyi bir sosyal demokrata devredeceğim” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ayrıca İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu'na neden divan başkanlığını teklif ettiğini açıkladı.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun röportajından öne çıkanlar şöyle;

"EKREM BEY'İN ELİ GÜÇLENSİN"

"Perşembe günü Sayın Ekrem İmamoğlu ile bir görüşme yaptınız. Kurultayın divan başkanlığını önerdiniz, kabul etti. Neden İmamoğlu'na teklif ettiniz?" sorusuna Kemal Kılıçdaroğlu, "Ekrem Bey'in eli güçlensin diye. İstanbul'da seçimlerde eli daha güçlü olsun diye bu teklifi yaptım." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU PARTİYİ DEVREDECEĞİ ADAYIN ÖZELLİKLERİNİ AÇIKLADI

Kemal Kılıçdaroğlu, aday gösterilmesi halinde gemiyi güvenli bir limana bırakmak üzere aday olacağını belirterek, “Partiyi bilgili, birikimli, iyi bir sosyal demokrata devredeceğim” dedi.

“Mevcut kişiler arasında böyle biri var mı” sorusuna da “Böyle biri var ama görünür hale gelmesi lazım” değerlendirmesinde bulundu.

DEVA'DAN TRANSFER İDDİALARI

"DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman'a belediye başkanlığı vaat ettiniz mi?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Ben kimseye bir vaatte bulunmadım." dedi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...