Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu arasında muhalefeti karıştıracak ‘protokol’ diyaloğu: Kusura bakma varmış!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu arasında muhalefeti karıştıracak ‘protokol’ diyaloğu: Kusura bakma varmış!

POLİTİKA Haberleri

Zafer Parti lideri Özdağ’ın açıkladığı gizli protokol muhalefeti birbirine düşürdü. İlk gündeme geldiğinde Kılıçdaroğlu’na sert tepki gösteren Gelecek Partisi’nin lideri Davutoğlu CHP lideri ile yaptığı konuşmayı anlattı. İki lider arasındaki diyalogda ilginç ifadeler yer aldı.

Mayıs ayında yapılan seçimlerden mağlup ayrılan muhalefette krizler bitmek bilmiyor. CHP’deki sert değişim tartışmalarının sıcaklığını koruduğu bu günlerde Zafer Partisi lideri Özdağ’ın 28 Mayıs 2. tur seçimi öncesi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile yaptığı gizli protokol muhalefet cephesini iyice karıştırdı.

CHP Sözcü Öztrak Zafer Partisi’nin MİT ve 3 bakanlık alacağı protokolü yalanladı ancak daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu Özdağ’ı doğruladı. Kılıçdaroğlu, "Öztrak protokolü bilmiyor. Danışmanım dahi bilmiyordu." dedi.

6’lı masa bileşenlerinden sert tepki alan Kılıçdaroğlu kendini ‘Partimizin bakanlık kontenjanında verecektim.” sözleriyle savundu.

DAVUTOĞLU KILIÇDAROĞLU İLE YAPTIĞI DİYALOĞU ANLATTI

Gelişmelerin yankısı sürerken Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’ndan konuyla ilgili çok konuşulacak açıklamalar geldi.

Sözcü Tv’de yer alan habere göre; Davutoğlu, partisinin "Bilgimiz ve onayımız dışında kişiler arasında mahfuz tutulan herhangi bir protokolün bizim açımızdan siyasi ve ahlaki değeri yoktur." açıklamasından sonra Kılıçdaroğlu ile konuştuğunu ve aralarında geçen konuşmayı anlattı.

Davutoğlu, "Böyle bir protokol var mı? İçişleri Bakalığı ve üç bakanlık verildi mi?" sorularını yönelttiğini söyledi.

"KUSURA BAKMAYIN PROTOKOL VARMIŞ"

Davutoğlu aldığı cevabı ise şöyle anlattı:

"Yok dedi. 'Bir bakanlık konuşuldu ama karara bağlanmadı. Bağlanmadığı için size getirmedim. Olsa bile benim kontenjanımdandı' dedi.

Ben de o akşam, 'Muhatabımız Kılıçdaroğlu'dur. O da 'Yok öyle bir protokol dedi' minvaline konuştum.

Onun üzerine Kılıçdaroğlu aradı. 'Kusura bakmayın. Tekrar baktım, protokol varmış. Bakanlık görüşülmüş' ifadelerini kullandı. 

Üzüldüm ama bir şey söylemedim."

Kaynak: Sözcü Tv, Haber Merkezi

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...