Kılıçdaroğlu'ndan Gezi Parkı davası tutuklularına ziyaret: Bir an önce çıkmaları lazım

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu'ndan Gezi Parkı davası tutuklularına ziyaret: Bir an önce çıkmaları lazım

Politika Haberleri  / Anadolu Ajansı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Silivri'de Gezi Parkı davası tutukluları TİP Hatay Milletvekili Can Atalay ile Osman Kavala ve Tayfun Kahraman'ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, "AYM'nin oturup bir karar vermesi lazım. Can Atalay'ın ve diğerlerinin de bir an önce çıkması lazım." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı tutuklularına desteğini sürdürüyor. Kılıçdaroğlu, aldıkları hapis cezaları Yargıtay 3. Ceza Dairesince onanan Can Atalay, Osman Kavala ve Tayfun Kahraman'ı tutuklu bulundukları cezaevinde ziyaret etti.

Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gelen Kılıçdaroğlu'nun buradaki ziyareti yaklaşık 2 saat sürdü.

Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkede adaletin olmadığını öne sürdü. Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine Can Atalay ile de görüştüğünü ifade ederek "Halkın seçtiği bir milletvekili anayasaya, hukuka, demokrasiye aykırı olarak hapiste tutuluyorsa bir sorun var demektir. Benim görevim de bu adaletsizliği daha görünür hale getirmektir." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan Gezi Parkı davası tutuklularına ziyaret: Bir an önce çıkmaları lazım

Görevinin haksızlıklara karşı mücadele etmek, hukuksuz bir şekilde hapse atılanlara yardım etmek olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, adaleti, hakkı, hukuku, insan haklarını ve demokrasiyi savunduğunu dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, "Bu arkadaşların hiçbirisi CHP'ye oy vermemiş olabilir ama bir kişi haksızlığa uğrar ve siz sessizliğinizi korursanız o zaman topluma da insanlığa da hizmet etmiyorsunuz demektir. Ben insana da topluma da herkese de hizmet etmek isterim. Adaletsizlik nerede varsa ben o adaletsizliği gidermek için mücadele ederim." diye konuştu.

"MÜCADELİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Bu hapishanede çok kişinin yattığını kaydeden Kılıçdaroğlu, bütün bu haksızlıklara karşı toplumun, dürüst ve namuslu insanların sesi olmak isteriklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, haksız yere bir kişinin hapse atılmasının doğru olmadığını kaydederek, "Bir kişi haksızlığa uğruyor ve sessiz kalıyorsak o zaman bütün toplum haksızlığa uğradığında, adaletsizlikle karşı karşıya kaldığında biz o zaman hiç sesimizi çıkarmamış oluruz. Biz mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...