Kılıçdaroğlu'ndan HDP'ye kayyum sözü!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu'ndan HDP'ye kayyum sözü!

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP'nin desteğini alan Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimi kazanmaları halinde kayyum uygulamasına son vereceklerini açıkladı.

Türkiye'nin merakla beklediği 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kaldı. Bu süreç içerisinde siyasi parti liderleri de her gün ayrı bir şehirde miting yapmaya başladı. Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Kars'ta vatandaşlarla bir araya geldi. Gündeme ilişkin mesajlar veren Kılıçdaroğlu, kayyum atanan belediyelerle ilgili konuştu.

KAYYUMLARA SON VERİLECEK

Kılıçdaroğlu, HDP'nin kendisine verdiği destek sonrası kayyumları kaldıracağını ifade etti.  Ayrıca kayyum uygulamasının demokrasinin önündeki en büyük engellerden biri olduğunu iddia etti.

DEMOKRASİYE ENGEL

Kılıçdaroğlu konuyla ilgili, "Demokrasinin önündeki en büyük engel kayyum uygulamasına da son vereceğiz." dedi. Öte yandan HDP'nin belediye seçimlerini kazandığı bazı şehirlerde yerel yönetimlerin terör örgütü PKK'yla bağlantısı olduğu ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturmalarda PKK ile ilişkisi olduğu tespit edilen belediyelere kayyum ataması yapıldı. 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...