Kılıçdaroğlu'nu en yakınları bile satıyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu'nu en yakınları bile satıyor

Politika Haberleri  / HABER MERKEZİ

CHP’de İstanbul seçimlerini değişimciler kazanınca Kılıçdaroğlu’nun diğer şehirlerde desteklediği adaylar da bir bir saf değiştirmeye başladı.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - Değişim tartışmalarının gölgesinde 38’inci Olağan Kurultayı’na hazırlanan CHP’de tartışmalar alevlenirken, delege hesapları da bozuldu. İstanbul’u değişimcilerin kazanmasının ardından gözler kongre süreci bitmeyen illere çevrildi. Hem Genel Merkez hem de değişim taraftarları bu iller için yoğun mesai yapıyor.

SAMSUN DOPİNGİ!

Genel Merkez yanlısı olarak sahaya inen ve kongrelerini tamamlayan il başkanları, İstanbul’daki değişimden cesaret alarak saf değiştirme başladı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun adayı olarak seçilen Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, değişimcilerin tarafına geçti. Konuyla ilgili açıklama yapan Mehmet Özdağ “Biz CHP’de bir lider değişimi ihtiyacı olduğu kanaatindeyiz. Yola çıkacağımız arkadaşlarımızla bu yönde yürüyeceğiz. Seçmenin isteklerine tercüman olmak zorundayız. Tabanın taleplerini yukarı taşımak mecburiyetindeyiz. CHP için değişim kaçınılmaz” ifadelerini kullandı. Olağan Kurultay’da 18 delegesi bulunan Samsun’un saf değiştirmesiyle birlikte değişimciler ellerini güçlendirmiş oldu.

İstanbul Kongresi’nin değişimciler tarafından kazanılmasında saf değiştiren ilçe başkanlarının etkili olduğunu ifade eden kaynaklar, başka şehirlerde de benzer tablonun yaşanabileceğini belirtiyor. Şu an başa baş giden rekabette birkaç ilin daha değişimcilerin tarafına geçmesi hâlinde Kılıçdaroğlu’nun, Genel Başkanlık koltuğunu kaybetme ihtimalinin güçleneceği dile getiriliyor.

Kılıçdaroğlu'nu en yakınları bile satıyor

KAFTANCIOĞLU KOLTUĞU SONUNDA DEVRETTİ

Siyasi yasağını hiçe sayıp koltuğunu bir türlü bırakmayan ve parti içi organizasyonlarda başı çeken Canan Kaftancıoğlu, 38. Olağanüstü İl Kongresi’nde seçilen değişimcilerin adayı Özgür Çelik’e, İstanbul İl Başkanlığını devretti. Bu arada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun desteklediği Özgür Çelik’i makamında ziyaret etmesi de dikkat çekti.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...