Mansur Yavaş'tan özel halk otobüsü işletmecilerine uyarı: 'Trafikten men edilecek'

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Mansur Yavaş'tan özel halk otobüsü işletmecilerine uyarı: 'Trafikten men edilecek'

Politika Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Özel halk otobüsü işletmecilerini uyaran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Mevzuat gereği indirimli ve ücretsiz taşıma yapmayan otobüslerin plakalarının 153 hattından belediyemize bildirilmesi halinde gereken yapılacaktır. Kanuna ve sözleşmeye aykırı hareket eden işleticiler trafikten men edilerek yasal işlem yapılacaktır. " açıklamasını yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş,  indirimli ve ücretsiz taşıma yapmayan otobüslere ilişkin bir uyarı mesajı yayımladı. Yavaş,  özel halk otobüsü işletmecilerinin i indirimli ve ücretsiz taşıma yapmayan otobüslerin plakalarının 153 hattından belediyeye bildirimesi gerektiğini vurguladı. 

ABB Başkanı Yavaş'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

-Sevgili hemşehrilerim göreve geldiğimizden beri artan maliyetlere rağmen toplu ulaşım kullananlar Belediyemizce sübvanse edilerek ucuz taşımacılık yapmaktayız. Ego’nun artan maliyetler nedeniyle sadece 2023 Eylül ayına kadar olan zararı 3 milyar TL’ye yaklaşmaktadır. Ayrıca özel taşımacılık yapan halk otobüslerine de düzenli destek olunmaktadır.

Meclisteki muhalefet üyeleri Belediye Kanunu’nun 62.maddesine aykırı olarak Ego’nun tümden iflasına yönelik önerge vermişler ve tarafımdan veto edilmiştir. Kanuna ve sözleşmeye aykırı hareket eden işleticiler trafikten men edilerek yasal işlem yapılacaktır. Bundan sonra da gelir desteği verilmeyecektir. Mevzuat gereği indirimli ve ücretsiz taşıma yapmayan otobüslerin plakalarının 153 hattından belediyemize bildirilmesi halinde gereken yapılacaktır.

https://twitter.com/mansuryavas06/status/1704732334677688425

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...