Muhalefetin 'teklif’ polemiğine bir parti daha katıldı: Anayasaya aykırıydı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Muhalefetin 'teklif’ polemiğine bir parti daha katıldı: Anayasaya aykırıydı

Politika Haberleri  / Haber Merkezi

Muhalefet cephesinde patlak veren 'teklif’ polemiğine DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu da dahil oldu. Yeneroğlu, 6'lı Masa'nın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde öne sürdüğü 'İmamoğlu ve Yavaş formülü'nün anayasaya aykırı olduğunu, bu nedenle de kabul etmediklerini söyledi. Yeneroğlu'nun bu açıklamalarına ise İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan sert cevap geldi.

Millet İttifakı ile yolları ayıran İYİ Parti lideri Meral Akşener'in, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a 'cumhurbaşkanı yardımcımlığı teklifi', 5 ay sonra muhalette yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Teklifin hiç yapılmadığını iddia edenler, teklife sıcak bakmadığını iddia edenler derken 'teklif polemiği'ne bir parti taha katıldı.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Akşener'in seçim döneminde masadan kalkıp geri dönmesiyle ortaya atılan 'İmamoğlu-Yavaş' formülüne ilişkin konuştu. İki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı olmalarının anayasaya aykırı olduğunu söyleyen Yeneroğlu, "Anayasaya göre belediye başkanları, Cumhurbaşkanı yardımcısı olamaz. Hukukçulara sorduk, herkese danıştık bunları. Bunu uzun uzun tartıştık. Anayasaya aykırı bir şey, kabul edemezdik." dedi.

Yeneroğlu'nun iddialarına İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan cevap geldi.

"SON DERECE TUTARSIZ"

T24'e konuşan Zorlu, DEVA Partisi’nin 6 Mart’ta mutabakat metnine imza attığını belirtip "Attıkları imzayı da CHP milletvekili adayları olarak millete götürmüşlerdir" dedi.

"BU YAKLAŞIMA CEVAP VERMESİ GEREKEN KILIÇDAROĞLU’DUR"

Yeneroğlu'nun açıklamalarını 'son derece tutarsız' olarak nitelendiren Zorlu, "Tüm bunlar olurken sayın Yeneroğlu da dahil olmak üzere Deva Partisi milletvekili adayları, Cumhuriyet Halk Partisi listelerinden aday olarak milletten oy istemişlerdir. Dolayısıyla son derece tutarsız gördüğümüz bu yaklaşıma cevap vermesi gereken asıl yer, CHP ve sayın Kılıçdaroğlu’dur." diye konuştu.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...