Murat Kurum son anketi açıkladı! Değişime dikkat çekti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Murat Kurum son anketi açıkladı! Değişime dikkat çekti

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AK Parti'nin İBB adayı Murat Kurum, vaatlerini sıraladı, son anketlerde oluşan farka dikkat çekti. Kurum, Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesi ve rakibi Ekrem İmamoğlu'na yönelik de önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezinde gazete yöneticileriyle bir araya geldi, projelerini ve seçim çalışmalarını anlattı, siyasetin gündemiyle ilgili soruları cevapladı. 

İstanbul’da aday çıkaracağını açıklayan Yeniden Refah Partisinin oylarına talip olduğunu söyleyen Kurum, Başak Demirtaş’ın adaylıktan geri çekilmesiyle ilgili de “Düne kadar bu kadar hevesliyken bu kararı niye aldı bilmiyoruz. Baskı mı geldi, pazarlıklar mı var göreceğiz” dedi.

PKK’lı Mustafa Karasu’nun ittifak çağrısı ve tehdidine tepki gösteren Murat Kurum “PKK elebaşının bizi hedef alması normal. Tehditlere boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Artık maske düşmüştür. Aziz İstanbullular bölücü terör örgütünün işaret ettiği ittifaka 28 Mayıs’ta cevabını verdi, 31 Mart’ta da verecektir” dedi.

İMAMOĞLU’NA TELEFONUM AÇIK 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kendisini aradığını söyleyen Kurum “Demokratik yarış olması yönünde iyi niyet temennilerinde bulunduk. Bir talebi isteği varsa telefonumun açık olduğunu ilettim” diye konuştu. Murat Kurum “Projeleri kopya” eleştirisine şu cevabı verdi: İstanbul değişim istiyor. Vatandaş bıkmış. İyi olan şey kopyalanır, İstanbul’un beş yılında iyi olan hiçbir şey yok.  

Rakibi İmamoğlu’nu eleştiren Murat Kurum “Yolun sonu göründüğü için çaresizlik içinde. Kardan adamın saltanatı, Güneş doğana kadarmış. 31 Mart’ta İstanbul’a güneş doğacak” diye konuştu. 

Murat Kurum son anketi açıkladı! Değişime dikkat çekti

İSTANBUL’UN KAYNAĞI İSTANBUL’A

İstanbul’u Türkiye Yüzyılı’nın lider şehri yapacaklarını vurgulayan Kurum “Bizim bir önceliğimiz var; İstanbul’a hizmet etmek. Sadece İstanbul diyoruz. Altını çizerek söylüyorum, mazeret belediyeciliği yapmayacağız. İstanbul’un kaynaklarını algı yönetmek için değil, gerçek belediyecilik hizmetleri için kullanacağız” dedi. 

MERKEZİMİZDE DAİMA İNSAN OLACAK 

Mevcut İstanbul yönetiminin gerçek belediyecilik iradesi yerine siyasi hedeflerini ön sıraya koyan bir anlayışıyla hareket ettiğinin altını çizen Kurum “İstanbullu çaresiz değil. Şehircilik ve belediyecilik vizyonumuzun mottosu olan ‘SİZTEM İstanbul’ anlayışıyla hizmet edeceğiz. Bu, insanı özne olarak merkeze alan yönetim vizyonudur. Şehrimizin sorunlarını iyi tahlil eden, tek tek çözüm üreten bir modelin adıdır” şeklinde konuştu.

GERDEN GELİP ÖNE GEÇTİK

Murat Kurum, İstanbul halkının tamamını yakından ilgilendiren projelerinin büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Proje ve vaatlerin vatandaşta heyecan ve umudu artırdığını dile getiren Cumhur İttifakı’nın adayı “Sokaktaki insanımız projelerimizi gördükten sonra hayal etmeye başladı diyebilirim. Anketlerde geride başlamıştık; şu an 1,4 puan öndeyiz” dedi.

İstanbul’un taksi meselesinin çözüleceğini belirten Kurum “Plaka sayısını artıracağız. Herkes taksici olamayacak. Taksicilik yapacak kişiler eğitimden geçecek. Ödül, ceza, prim sistemi uygulayacağız” ifadesini kullandı. Murat Kurum “Yarısı Bizden” kampanyasıyla ilgili rakamları da verdi: Bir milyondan fazla başvuru yapıldı. 170 bin adet devam eden konut var. 

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...