Mustafa Destici'den Akşener'e açık çağrı: Cumhurbaşkanımız da sıcak bakıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Mustafa Destici'den Akşener'e açık çağrı: Cumhurbaşkanımız da sıcak bakıyor

POLİTİKA Haberleri

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı Masa'dan ayrılmasının ardından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den Akşener'e açık çağrı geldi. TGRT Haber'de Cumhur İttifakı'na katılması için Akşener'e seslenen Destici, "İYİ Partililer Kılıçdaroğlu'nun kazanacak aday olmadığını sürekli vurguladılar" tespitinde bulundu. Destici aynı zamanda Akşener'in Cumhur İttifakı'na katılmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da sıcak baktığını söyledi.

6'lı Masa'da ortak aday belirlenemesi üzerine gerilen ipler, 5 parti liderinin adaylık için Kemal Kılıçdaroğlu'nu işaret etmesinin tamamen koptu. 6'lı Masa'yı "Şahsi hırslar, Türkiye’ye tercih edilmiştir" diyerek terk eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 'ateşten gömlek giyin' diyerek adaylık çağrısında bulundu. Ancak Ankara'da görüşen CHP'li başkanlar CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun iradesi dışında hareket etmeyeceklerini söyleyerek, Akşener'in çağrısını veto etti.  

Tek başına kalan Akşener'e ise Cumhur İttifakı'ndan davet geldi. Destici, "İYİ Parti altılı masada değil. Ya yoluna kendisi devam edecek ya da Cumhur İttifakı ile hareket ederse bundan memnuniyet duyarız" diyerek Akşener'e açık çağrı yaptı.

TGRT Haber'de ittifak daveti hakkında konuşan BBP lideri Destici, İYİ Parti'nin en başından beri Kemal Kılıçdaroğlu ismine sıcak yaklaşmadığını belirtti.  

'CUMHURBAŞKANIMIZIN OLUMLU YAKLAŞTIĞINI BİLİYORUM'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de İYİ Parti'nin Cumhur İttifakı'na katılmasından memnuniyet duyacaklarını söyledi. Destici, "Cumhurbaşkanımız ile daha önce yaptığımız görüşmelerde bu konuya olumlu yaklaştığını biliyoruz. Aynı zamanda MHP lideri Bahçeli'nin de bu konuda daha önce çağrısı olmuştu. Bunları topladığımızda İYİ Parti, Cumhur İttifakı'na katılırsa bundan memnuniyet duyarız" dedi.  

'İYİ PARTİ'YLE GÖRÜŞEBİLİRİZ'

Gazeteci Güngör Yavuzaslan'ın "Meral Hanım'a davetiniz ve ziyaretini olacak mı?" sorusuna Destici, "İYİ Parti dışındaki 5 parti bir araya gelecekler. 'Masa olarak İYİ Partisiz yola devam ediyoruz' dedikleri anda diğer partilerin görüşmesi etik olur. Bu aşamadan sonra biz de konuşabiliriz. Elbette bu konuyu tek İYİ Partiyle değil başka partilerle de görüşebiliriz ve ilkelere sahip çıkanlarla yola devam edebiliriz" dedi. 

'AKŞENER SON TOPLANTIDA İNCİTİLMİŞ'

İYİ Parti'nin Millet İttifakı'na geri dönmeyeceğini söyleyen BBP lideri, "Sayın Akşener, son yapılan masa toplantısında bayağı incitilmiş ve kırılmış. Akşener hakarete uğradığını düşünüyor. Kılıçdaroğlu'nun adaylığının 'dayatılması' ile konu bu noktaya geldi. Masada ilk konuşmalarda 'ortak karar' vurgusu yapılırken 'çoğunluk adaya' döndüler. Ayrıca İmamoğlu ve Yavaş'ın, Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi gayet doğal. Bunlar CHP'nin belediye başkanları. Bu isimler ayrıldıklarında beklediyeler AK Parti'ye geçiyor" dedi. 

'İYİ PARTİ MASADA TAMPON GÖREVİ GÖRÜYORDU'

"Masa dağıldı. Bu durumu 'bir parti ayrıldı' olarak göremeyiz. Masanın en çok oy alan ikinci partisi masadan ayrılıyor. 6'lı masayı eleştirdiğimiz noktalardan biri 'PKK'nın siyasi şubesi HDP'ye yakınlığıydı. İYİ Parti o masada tampon görevi yapıyordu. İYİ Parti'nin oradan ayrılması, masayı rahatlattı. Kemal Bey pazartesiyi bile beklemeden Sol Parti ve TİP ile görüştü. Bu partiler aşırı sol ve marjinaldir. Terör örgütlerin uzantılarıdır. Kemal Bey rotasını çizmiş ve Meral Hanım bunu görünce tavrını koydu diye düşünüyorum."

'HDP İLE GÖRÜŞME OLACAK'

İYİ Parti'nin masadan ayrılamsının ardından masanın sol partiler ile yakınlaşacağını söyleyen Destici, "Kılıçdaroğlu'nun HDP ile fiili bir görüşme gerçekleştireceğini düşünüyorum. Onların desteğini almaya çalışacak" dedi. 

'CUMHUR İTTİFAKI İLE YÜRÜRSE MEMNUNİYET DUYARIZ'

"Bugün 5 partinin genel başkanı 'Adayımız Kılıçdaroğlu'dur, yola devam ediyoruz' dedikleri anda İYİ Parti de kendi adayını belirleyecek ya da farklı ortaklar arayacaktır. Cumhur İttifakı ile yol yürürse memnuniyet duyarız."

"SEÇİM TAKVİMİ SIKIŞTI"

"Takvim çok sıkıştı. Cumhurbaşkanımız 10 Mart'ta seçimler konusunda kararı açıklayacak. Bu ittifakların genişlemesi vs. 20-25 günlük bir süreç var. Bu süreç içerisinde uzun bir zamanımız var." 

"DEPREM YAŞAYAN BÖLGELERDE, SEÇMENLER İÇİN FARKLI BİR UYGULAMA OLACAK"

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinin o bölgedeki seçim sürecini nasıl işleyeceği konusunda açıklama yapan Destici, "Deprem bölgesi için farklı bir uygulama olacak. Deprem dışındaki bölgelerde 1 haftada listeler askıya çıkarken deprem bölgesinde bu süre daha uzun olacak. Hepsi gelip kaydını yapabilmesi için kolaylık sağlanacak" dedi. 

"KEŞKE İKİ SEÇİM BİR ARADA OLSAYDI"

"Bizim yapmamız gereken ilk önce depremin yaralarını sarmak. Mesaimizi depreme harcamalıydık. Bu yıl genel ve önümüzdeki sene yerel seçimler... Burada partilere 10 milyar lira hazineden yardım yapılacak. Bu paraları depremzedelere versek 21 bin konut yapılacaktı. Ben bunun teklif yaptım ama duymazdan gelindi. Keşke partilerimiz anlaşabilseydi de iki seçimi bir araya getirmiş olsaydık çok daha iyi olurdu. Muhalefet 'seçimin ertelenmesine evet demeyeceğiz' dediler, kapıları kapattılar. Keşke Meclis'te bir araya gelip bunu geçici madde olarak sağlayabilseydik çok daha iyi bir iş yapmış olurduk. Biz bunu Cumhur İttifakı olarak değil ama BBP olarak çağrı yaptık" 

"YENİDEN REFAH PARTİSİ İLE GÖRÜŞÜLDÜ"

Destici, "Cumhur İttifakı birkaç partiyle büyüyebilir" dedi. Fatih Erbakan'ın lideri olduğu Yeniden Refah Partisi (YRP) ile görüşüldüğünü bildiğini aktaran Destici, "YRP'nin Cumhur İttifakı'na uzak olmadığını görüyorum. Tıpkı İYİ Parti gibi onları da ittifakta görmekten memnuniyet duyarız" dedi. 

"AKŞENER, İKİ BELEDİYE BAŞKANINI MİLLET İTTİFAKI'NIN ADAYI OLARAK GÖRÜYOR"

"İYİ Parti, milli meselerde CHP'den farklı tavır koyduğunu biz gördük. Belediye başkanları Millet İttifakı'nın oylarıyla seçimi kazandığı için Sayın Akşener o isimleri Millet İttifakı'nın adayı olarak gördü. Bu başkanların yaşadığı problemlerde Kılıçdaroğlu'ndan önce yanında oldu. O başkanları CHP'nin belediye başkanı olarak görmedi. Bundan dolayı rahatça masaya iki ismi önerdi." 

AKŞENER'İN PLANI ALTÜST OLDU 

BBP Genel Başkanı Destici, İYİ Parti liderinin başka hesapları olduğunu söylerken işin perde arkasını anlattı. Destici, "İYİ Parti hangi hesabı yapıyordu? Meral Hanım neden 'ben başbakan olacağım' dedi? Bu düşünceyi nasıl gerçekleştirecekti? Akşener'in planına göre genel başkanlar aday olamaycaktı. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı, CHP'yi yükseltirken İYİ Parti'yi aşağıya çekecekti. Bunu Meral Hanım net şekilde gördü. Akşener'in planında masa dışı bir aday olacak ve partiler milletvekili seçiminde yarışacaklar, İYİ Parti'nin oyları CHP'ye yaklaşacaktı. Seçimi kazandıkları taktirde buradan büyük bir avantaj elde edip sağın merkezine oturacaktı. İki sene sonraki seçimlerde partisinin oylarını yüzde 35'lere çekecekti ve birinci parti olacaktı. Buradan Kılıçdaroğlu'nun adaylığı Akşener'in bütün bu hesaplarını altüst etti. Masadan kalkmasının sebebi bu diye düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...