Mustafa Sarıgül'den Özgür Özel'e tehdit gibi gözdağı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Haber Merkezi

CHP'de değişim fitilinin ateşlenmesinin ardından, genel başkanlık için yarışacağını bir kez daha açıklayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel'e, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül meydan okudu. Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı aday olması durumunda Özel'in aleyhinde çalışacağını ima eden Sarıgül, "Öyle bir yarış olduğu zaman 950 tane delegenin evlerine giderek, Genel Başkan’ın partiye gerekli olduğunu anlatırım" dedi.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında CHP'deki değişim tartışmalarına ilişkin konuşan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, "Sorumluluk üstlenmeye daha yakın bir noktadayım.Adaylık ilanımı genel başkan televizyondan duymayacak. Kem küm ediyor değilim ama bir süreç var, onu tamamlayacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Özel, CHP Genel Başkanlığına aday olup olmayacağına ilişkin soruya ise "Biz kurultayda Kemal bey ile yarışabiliriz. Bu hainlik değildir. Bazıları diyor ki ‘Kemal beye ihanet mi ediyorsun?’ Kemal beyin başarısı için bir şeyleri eksik yapmak ihanettir, ben yapmadım"
demişti.

Özel'in açıklamalarına, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'den tepki geldi. Sarıgül, tv100 ekranlarında açık açık Özel'e karşı çalışacağını söyledi. 

'ALEYHİNDE ÇALIŞIRIM'

Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı aday olması durumunda Özel'in aleyhinde çalışacağını ima eden Sarıgül, "Ben tarafım, öyle bir yarış olduğu zaman 950 tane delegenin evlerine giderek, Genel Başkan’ın partiye gerekli olduğunu anlatırım" dedi.

"AİLELERİYLE KONUŞUR İKNA EDERİM"

"CHP'nin Kılıçdaroğlu'na her zamankinden fazla ihtiyacı var, Sayın Kılıçdaroğlu genel başkanlıktan ayrıldığı an CHP baraj altında kalır" diyen Sarıgül, "İzmir, Kırşehir, Yozgat delegesinin evine giderim. Aileleriyle de konuşurum, ikna ederim" dedi.

Özel'in CHP'nin oylarını yükseltemeyeceğini ifade eden Sarıgül, "Birisi çıksa partinin oylarını yüzde 45'e çıkartsa desteklerim ama böyle bir yapı yok şu anda" diye konuştu.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...