Sarıgül'den Kılıçdaroğlu'na destek, İmamoğlu'na gönderme

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sarıgül'den Kılıçdaroğlu'na destek, İmamoğlu'na gönderme

Politika Haberleri

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, ‘değişim’ baskılarına direnen Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini tekrarladı. Kılıçdaroğlu’nun yanında durmaya ve omurgalı siyaset yapmaya devam edeceğini söyleyen Sarıgül, “Şu anda CHP’yi derleyip toplayacak, hemen yerel seçime hazırlayacak olan isim Kılıçdaroğlu’dur” dedi.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - Seçimlere CHP listelerinden girerek Erzincan Milletvekili seçilen Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, ‘Değişim’ baskılarına direnen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini yineledi.

"KILIÇDAROĞLU KAYBETMEDİ, BİZ KAZANDIRAMADIK"

TBMM’de basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Sarıgül, Kılıçdaroğlu’nun seçimde tek başına mücadele ettiğini belirterek “Kılıçdaroğlu seçimi kaybetmedi, biz kazandıramadık. Yazıklar olsun bize. Demirel döneminde, Ecevit döneminde, Erbakan hocamızın döneminde, Özal döneminde 3 bakan bağımsız olurdu, tüm bakanlar sahada olmazdı. Bu sefer tüm bakanlar sahadaydı ve Kılıçdaroğlu devletin olanaklarına karşı yarıştı. Kılıçdaroğlu yüzde 48 gibi önemli bir oy alarak büyük bir başarı elde etti” dedi.

İMAMOĞLU'NA ÜSTÜ KAPALI ELEŞTİRİ

Sarıgül, “Seçim kaybı fakirliktir. ‘Fakirin sahibi olmaz’ derler. Ben Kılıçdaroğlu’nun yanında durmaya ve omurgalı siyaset yapmaya devam edeceğim” diye konuştu.

CHP’nin hızlı bir şekilde yerel seçimlere hazırlanması gerektiğini vurgulayan Sarıgül, “Şu anda CHP’yi derleyip toplayacak, CHP’yi hemen yerel seçime hazırlayacak olan isim Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Şu anda CHP’de parti içi meseleleri konuşmak, iktidarın ekmeğine yağ çalmaktan bir şey değil. Şu anda CHP’nin içe dönük mücadele değil, dışa dönük mücadele vermesi gerekmektedir” sözleriyle üstü kapalı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştirdi.

“TEK BAŞIMA EN YÜKSEK OYU ALDIM”

Sarıgül, 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak yarıştığını hatırlatarak “CHP’nin tarihteki tek başına en yüksek oyunu aldım. O zaman İyi Parti yoktu, HDP ve diğerlerinin de desteği söz konusu değildi. O dönemde HDP’nin adayı Sırrı Süreyya Önder’di. Ölüyü diriyi bıraktı gözü bize dikti, her kelimesinde bizi eleştirdi. Buna rağmen çok önemli başarı elde ettik” dedi.

Tekrar belediye başkanı adayı olup olmayacağı sorusuna ‘Hayır’ demeyen Sarıgül, “Can Erzincan’ın oyları benim için çok değerli. Ben onların oyuyla geleli bir ay oldu” demekle yetindi.

“O YUMRUK BANA KURULTAY KAYBETTİRDİ”

2014 yerel seçimlerindeki çalışmada İstanbul’da bir vatandaşa yumruk attığı olaya değinen Sarıgül, “Türkiye değişti, Türkiye gelişti ben de kendimi geliştirmeye, o dönüşüme ayak uydurmaya çalışıyorum. Artık sinirlendiğim zaman yumruğu karşı tarafa atmıyorum, cebime koyuyorum. O yumruk bana Kurultay kaybettirdi, o yumruk bana Başbakanlığı kaybettirdi ve Sayın Deniz Baykal’a karşı olan mücadelede çok az bir oy farkla genel başkanlığı kaybettik” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...