Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Terör saldırıları için çarpıcı açıklama

Terör saldırıları için çarpıcı açıklama
Fotoğraf Başlığı Terör saldirilari için çarpici açiklama

Bakan Nabi Avcı, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu.

Kaydet
a- | +A
İstanbul'daki terör saldırılarının bir üst planla bağlantılı olduğunu söyleyen Avcı, KPSS'de usulsüzlük iddialarıyla ilgili olarak da "Ciddi bir örgütlü suistimal olduğuna dair kuvvetli emareler olduğu açık" dedi.

AA Editör Masası'nda, eğitim alanında gündeme dair değerlendirmerde bulunan Avcı, KPSS'de usulsüzlük soruşturmasına ilişkin, "Bizim çalışanlarımız içerisinden de bu faaliyetler içerisinde yer aldığı şüphesi ile gözaltına alınan 14 çalışanımızın olduğunu emniyet tespit etmiş, savcılık tespit etmiş. Onlarla ilgili savcılığın yürüttüğü çalışmanın dışında bizim de Bakanlık olarak başlattığımız idari işlemler sürüyor" dedi.

"Taşeron örgütler olduğunu biliyoruz"

Avcı, İstanbul Adliyesindeki terör saldırısına yönelik soruya, "Bu saldırıları gerçekleştiren örgüt ve örgütlerin, bütününe baktığınız zaman bunların büyük ölçüde taşeron örgütler olduğunu ve bu tür yönlendirmelere ve kiralık operasyonlara yatkın olduklarını biliyoruz. O nedenle bunların zamanlamasının da hedef seçimlerinin de bile isteye yapılmış tercihler olduğunu söylemek mümkün" yanıtını verdi.

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın fotoğraflarının yayımlanmasının terör örgütü lehine olduğuna işaret eden Avcı, şöyle konuştu:

"Terör örgütünün uyandırmak istediği yıldırma, 'Ne oluyoruz, nereye gidiyoruz' duygularını asıl pekiştirecek olan bu yayınlardır. Dolayısıyla dünyanın hiçbir yerinde bu tür terör olaylarında teröristle mağdur arasındaki ilişkiyi gösteren görüntüler yayınlanmaz.

Teröristi, terör gurubu veya örgütünün hedeflerine ve söylemlerine destek gibi algılanabilecek veya onun yaygınlaşmasına yol açabilecek yayınlar yapıyorsanız, o zaman gerçekten bir meslek örgütü gibi muamele görmemeyi de kabul ediyorsunuz demektir. Onun için o akreditasyonu kim uyguladıysa bence iyi yapmış. Böyle bir olayda bile böyle bir tutum içerisine giriyorsanız o zaman normal medya organlarına tanınan haklar ve imtiyazlar konusunda bunları hak ediyorsunuz demektir."

"Eylemci değil terörist"

Terör eylemlerine karışan insanlara "terörist" ismi verildiğini ifade eden Avcı, "Bu tür eylemlere bulaşan insanlara dünyanın her yerinde 'terörist' denir. Ama bizim basın yayın organları 'eylemci' diyor. Hayır, eylemci filan değil. Eylemci ne demek? Eylem, sokakta ya da uygun yerlerde, basın açıklaması olur protesto gösterisi olur, yasal ölçüler içerisinde yapılır. Bu öyle değil ki. Bu düpedüz terör eylemi" dedi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.