Türkiye demir ağlarla örülüyor! Bakan Uraloğlu projeleri tek tek açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Türkiye demir ağlarla örülüyor! Bakan Uraloğlu projeleri tek tek açıkladı

Politika Haberleri  / Anadolu Ajansı

Bakan Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı Açılış töreninde Türkiye genelinde 12 ilde işletme altında olan 936 kilometre şehir içi raylı sistem hattının 407 kilometresini kendilerinin inşa ettiklerini söyledi. Devam eden projelere ilişkin de bilgi veren Uraloğlu, Türkiye genelinde 82 kilometresi İstanbul’da olmak üzere 372 kilometre planlama aşamasında projenin bulduğunu aktardı. Havalimanı metrosu hakkında da bilgi veren Uraloğlu,  14 kilometrelik kesim kaldığını açıkladı. 

 Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı Açılış Töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Açılış töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,  İstanbul'u bir baştan diğer başa modern raylı sistem ağlarıyla donatmak için özveriyle hayata geçirdikleri projelerle büyük bir hız kazandırdıklarını söyledi.

Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Türkiye genelinde 12 ilde işletme altında olan 936 kilometre şehir içi raylı sistem hattının tam 407 kilometresini de kendilerinin inşa ettiklerinin altını çizdi.

DEVAM EDEN PROJELER

Uraloğlu, şunları kaydetti:

İstanbul dışında Ankara’da; Batıkent-Sincan, Kızılay-Çayyolu, Keçiören-Kızılay Metrolarını ve Başkentray'ı Kayseri’de; Anafartalar- Yüksek Hızlı Tren Gar Tramvayı’nı, Antalya'da; Expo Havalimanı Tramvay Hattını, İzmir’de; Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir çalışma yaparak İzban'ı, Gaziantep’te de yine Büyükşehir ile birlikte çalışarak Gaziray'ı hayata geçirdik. Şu anda da Kocaeli, Konya, Bursa ve İstanbul’da 7 projede toplam 90 km uzunluğunda raylı sistem hattında çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Türkiye genelinde de 82 kilometresi İstanbul’da olmak üzere 372 kilometre planlama aşamasında projemiz bulunmaktadır. Hizmete açacağımız Bakırköy Sahil- Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metrosu projesinin yanında İstanbul’da yapım çalışmaları devam eden diğer hatlarımıza bakacak olursak Halkalı-Başakşehir-İstanbul Havalimanı ve Altunizade-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hatlarıdır.

Türkiye demir ağlarla örülüyor! Bakan Uraloğlu projeleri tek tek açıkladı - 1. Resim

İstanbul'daki bu 3 projemizin toplam uzunluğu da 44,4 km'dir. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Bakırköy Sahil- Bahçelievler-Güngören- Bağcılar Kirazlı Hattımız 8,4 km uzunluğundadır ve 7 istasyonu bulunmaktadır. Bu istasyonlar; Bakırköy Sahil, Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe ve Molla Gürani istasyonlarından oluşmaktadır.

KESİNTİSİZ ULAŞIM

Bu hatla Kayaşehir'den yola çıkan yolcuların Kirazlı'da son bulan bir yolculuk yerine Bakırköy’e kadar tek trenle seyahat edebileceklerini belirten Uraloğlu, özgün mimari tasarıma sahip 7 istasyonda toplam 105 bin metrekare kapalı alan inşa ettiklerini ve çevre düzenlemesi ile peyzaj işlerini de tamamladıklarını açıkladı.

Türkiye demir ağlarla örülüyor! Bakan Uraloğlu projeleri tek tek açıkladı - 2. Resim

Uraloğlu, "Projemizi tamamlayarak; İncirli İstasyonunda; Metrobüs ve Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı ile, Özgürlük Meydanı İstasyonunda; Marmaray ve Yüksek Hızlı Tren Hattı ile, Bakırköy Sahil İstasyonunda da İstanbul Deniz Otobüsleri ile entegre ederek İstanbul'a kesintisiz bir ulaşım sistemini daha devreye sokuyoruz." dedi.

HAVALİMANI METRO HATTINDA SON DURUM

Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem Hattı’nı ve Bakırköy Sahil- Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı’nı
İstanbul’a kazandırdıklarının altını çizen Uraloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye demir ağlarla örülüyor! Bakan Uraloğlu projeleri tek tek açıkladı - 3. Resim

"Verdiğimiz sözü yerine getirdik. Şimdi sırada Arnavutköy-İstanbul Havalimanı arasındaki 14 kilometrelik kesim kaldı. Bu projemiz için de çalışmalarımıza süratle devam ediyoruz ve inşallah size ve İstanbullulara verdiğimiz sözü tutmuş olacağız. Arnavutköy'den binen bir vatandaşımız şimdilik İstanbul Havalimanından Kağıthane, Gayrettepe'ye kadar seyredecek. İnşallah bu proje Halkalı-İstanbul Havalimanı arasındaki projede tam anlamıyla bittiği zaman sizler buradan Kayaşehir üzerinden İstanbul Havalimanı'na ulaşma imkanı sağlamış olacaksınız.

 

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...