Yeni dönemin ilk Kabinesi toplandı: Seçim öncesi verilen vaatler masada

- Güncelleme:
Yeni dönemin ilk Kabinesi toplandı: Seçim öncesi verilen vaatler masada

POLİTİKA Haberleri

Yeni dönemin ilk Kabinesi toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantı 4 buçuk saat sürdü. Ev hanımlarına emeklilik, gençlere vergisiz telefon, ücretsiz arsa tahsisi, faizsiz evlilik kredisi, asgari ücret artışı ve memur zammı gibi konularda verilen vaatler değerlendirildi.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin yeni kabinesinin açıklanmasının ardından gözler ilk kabine toplantısına çevrildi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 28 Mayıs'taki seçimin ardından yeni üyeleriyle ilk toplantısını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 15.10'da başladı. Toplantı yaklaşık 4 buçuk saat sonra sonlandı.

Ev hanımlarına emeklilik, gençlere vergisiz telefon, ücretsiz arsa tahsisi, faizsiz evlilik kredisi, asgari ücret artışı, memur zammı gibi konularda verilen vaatler masaya yatırılacak. Vaatlerin uygulamaya konulması için yapılması gerekenler ele alınacak. Ayrıca taşerona kadro, deprem bölgesindeki konutların inşası da sıcak başlıklar arasında.

ENFLASYON, FAİZ, KKM…

Enflasyonun tek haneye düşürülmesi, refah seviyesinin artırılması, faiz politikası, artan döviz kuru da toplantıda ele alınacak. 2,5 trilyon lira sınırına yaklaşan Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarının kademeli olarak azaltılmasının gündeme gelmesi bekleniyor.

Yeni dönemin ilk Kabinesi toplandı: Seçim öncesi verilen vaatler masada

MÜLTECİLER MESELESİ 

Öte yandan mültecilerin geri gönderilmesi konusu da toplantıda ele alınacak. Seçimlerin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyen ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın da destek şartlarından birisi mülteciler konusu idi. Bu yüzden kabinenin ana gündem maddelerinden birinin mültecilerin dönüşü olması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesi “Bir milyona yakın mültecinin topraklarına dönmesi için Suriye’de konut yapımıyla ilgili projeler hazırladık. Mültecilerin ülkelerine dönmesini sağlayacağız” demişti.

Yeni dönemin ilk Kabinesi toplandı: Seçim öncesi verilen vaatler masada

YENİ YOL HARİTASI 

Toplantıda iç politikanın yanı sıra dış politika ve terörle mücadelede konuları da görüşülecek. Yurt içinde ve sınır ötesinde devam eden terörle mücadele operasyonları, Suriye konusu, Ukrayna-Rusya Savaşı, İsveç’in NATO üyeliği ve komşu ülkelerle normalleşme adımları da sıcak başlıklar arasında.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...