Yine Çeviköz, yine skandal: Rum ve Esad ağzıyla konuştu

- Güncelleme:
Yine Çeviköz, yine skandal: Rum ve Esad ağzıyla konuştu

POLİTİKA Haberleri

Daha önce Türkiye’nin başarılı dış politikasını eleştiren birçok skandallara imza atan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Dış Politika Başdanışmanı Ünal Çeviköz, bu açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.

HABER MERKEZİ ANKARA - İsviçre’de Neue Zürcher Zeitung gazetesine konuşan Ünal Çeviköz, cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanması hâlinde Türkiye’nin Batı ile yakınlaşacağını belirterek “Türkiye’nin, yeniden Avrupa Birliği üyeliği için normal bir aday olarak görülmesini istiyoruz” dedi.

Bunun için de Kıbrıs adası ve Suriye politikalarında değişiklik sinyali veren Çeviköz, âdeta Rum tezlerini savunarak Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne müdahale etmemeleri gerektiğini söyledi. Çeviköz “Önce güveni geri kazanmalıyız. O zaman zor konuları da çözebiliriz. Kıbrıs’a gelince, çözümün adadaki iki toplum tarafından bulunması gerekiyor. Bizim tavrımız, Ankara’nın Kıbrıslı Türklerin iç işlerine, Atina’nın da Kıbrıslı Rumların iç işlerine karışmaması gerektiğidir” diye konuştu.

Mülakatta Suriye konusunda da değerlendirmelerde bulunan Ünal Çeviköz, Kılıçdaroğlu yönetiminde terör saldırılarını önlemek üzere Suriye’de bulunan Türk askerî varlığına son verebileceklerini söyledi. Çeviköz “Esad, Türkiye’den askerlerini Suriye topraklarından çekmesini talep ediyor. Buna hazır mısınız?” sorusuna “Müzakere ön şartlarını kabul etmeyeceğiz. Ancak Suriye topraklarının artık Türkiye için bir tehdit oluşturmadığından ve sınır korumasının düzgün çalıştığından eminsek, o zaman askerî mevcudiyetten de bahsedebiliriz” cevabını verdi.

Çeviköz daha önce de skandal açıklamalarda bulunmuştu. ‘Libya’da çizgiyi aştık’ demiş, S-400 rahatsızlığını dile getirmiş ve Erivan’la ortak dil kullanmıştı.        

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...