YSK deprem bölgesinde inceleme yaptı: Seçime engel yok

- Güncelleme:
YSK deprem bölgesinde inceleme yaptı: Seçime engel yok

Politika Haberleri

Afet bölgesinde sandık kurulması konusunda teknik altyapıda bir sıkıntı olmadığı tespit edildi. Hızlıca adres güncellemeleri yapılacak. Seçmen listelerinde adı olmayanlara kolaylık sağlanacak.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) depremin etkilediği 11 il ve 62 ilçede yaptığı incelemelerde ilk izlenimler, bölgede sandık kurulmasının önünde bir engel olmadığı yönünde. Edinilen bilgilere göre YSK heyetinin yaptığı temaslarda, seçimin yapılması konusunda teknik altyapıda bir sıkıntı olmadığı tespit edildi. YSK heyetinin deprem bölgesindeki incelemelerine ilişkin raporları bu hafta değerlendirilecek. Deprem bölgesinde nerelere sandık kurulacağına il-ilçe seçim kurulları karar verecek.

SANDIĞA GÖTÜRME SEFERBERLİĞİ

YSK’da bir yandan da seçim sürecinin yönetilmesine ilişkin rutin genelgeler hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 10 Mart’ta seçimlerin yenilenmesi kararını almasından hemen sonra YSK devreye girecek ve seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılacağını ilan edecek, hemen ardından da seçim takvimini yayınlayacak.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü de hızlı bir adres güncellemesi çalışması yapacak. Bu listeye göre seçmen kütükleri oluşturulacak ve seçmen listeleri askıya çıkarılacak. Deprem bölgesinden başka illere gidenlerin oy kullanabilmesi için bazı kolaylıklar sağlanacak. Adreslerinin bulunduğu illerde oy kullanmak istemeyen seçmenlerin, kütüklerini seçim günü bulunacakları illere taşımalarına yönelik yoğun bir kampanya yürütülecek. Sık sık duyurular yapılarak, cep telefonlarına mesajlar gönderilerek seçmenlerin sandığa gitmeleri sağlanacak. Başka şehirlere giden depremzedeler, oy kullanmak için deprem bölgesindeki illerine gitmek isterse, siyasi partiler ulaşım konusunda organizasyon yapacak. İsteyenler, otobüslerle deprem bölgesine götürülecek ve oy kullandıktan sonra tekrar bulundukları ile getirilecek.

2 MİLYONA YAKIN SEÇMEN GÖÇTÜ

Öte yandan, AK Parti’deki toplantılarda, deprem bölgesinden en az 3,5 milyon kişinin başka illere gittiği, bu kişilerin 2 milyona yakınının seçmen olduğu tespiti yapıldı. En fazla göçün de Hatay’dan olduğu değerlendiriliyor. Deprem yardımlarından yararlanamayacağı ve hak kaybına uğrayacakları yönünde çıkan söylentiler nedeniyle, başka illere gidenlerin adres nakli yaptırmak istemediğine dikkat çeken AK Parti kaynakları “Bunun doğru olmadığı, nerede olurlarsa olsun hiçbir şekilde hak kaybına uğramayacakları anlatılacak. Seçmeni sandığa götürmek için, oylarının heba olmaması için her türlü çalışma yapılacak” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...