YSK'dan AK Parti'nin olağanüstü itirazlarına ret

YSK'dan AK Parti'nin olağanüstü itirazlarına ret
Başlık ResmiYSK'dan AK Parti'nin olaganüstü itirazlarina ret

Yüksek Seçim Kurulu, AK Parti'nin Diyarbakır ve Samsun'daki seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı olağanüstü itirazları reddetti.

Kaydet
|
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti'nin Diyarbakır ve Samsun'daki seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı olağanüstü itirazları reddetti.

7 Haziran'da yapılan milletvekili genel seçiminin tamamlanmasının ardından itiraz süreci sona erdi. Bundan sonra 21 Haziran'a kadar partilerin olağanüstü itiraz hakkı bulunuyor.

YSK, dün AK Parti'nin Diyarbakır, Van ve Giresun, HDP'nin ise Elazığ'daki seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı itirazları reddetmişti.

AK Parti, bugün de Diyarbakır seçiminin tamamının iptali ve seçimin yeniden yapılması, Samsun'daki seçim sonuçlarıyla ilgili ise 4 sandıkta oyların hatalı olduğu ve geçersiz oyların yeniden sayılması istemiyle olağanüstü itiraz yoluna başvurdu.

Kurul, itirazları reddetti.

Bu arada, MHP ise Malatya'daki seçim sonuçlarıyla ilgili olağanüstüitiraz yoluna başvurdu. YSK, yarın yapacağı toplantıda bu başvuruyu ele alacak.

Yeni itiraz gelmezse YSK, yarın veya Cuma günü kesin seçim sonuçlarını açıklayacak.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.