İftar lezzeti, Ispanaklı börek
RAMAZAN 2013 Haberleri
Ispanakları tuzlu suda 1-2 dakika haşlayın. Harç için soğanı yağda kavurun, ardından tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ilave edip altını kapatın.
nbsp;Malzemeler: gt; Yarım kilo ıspanak
gt; 150 gr lor peynir
gt; 3 adet yufka
gt; 1 adet soğan
gt; 1 adet yumurta
gt; 2 çorba kaşığı nbsp;zeytinyağı
gt; 1 çay kaşığı kırmızıbiber
gt; Tuz
Hazırlanışı: nbsp;Ispanakları tuzlu suda 1-2 dakika haşlayın. Harç için soğanı yağda kavurun, ardından tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ilave edip altını kapatın. Harca haşlanmış ıspanak ve lor peynirini de ilave edin. Yufkaları üst üste koyarak dörde bölün. Harcı yufkalar üzerine koyup gül şeklinde sarın. Yumurta sarısı ve sütten hazırladığınız karışımı böreklerin üzerine sürüp 35 dakika kadar fırında pişirin.
##tgvideo##
gt; 150 gr lor peynir
gt; 3 adet yufka
gt; 1 adet soğan
gt; 1 adet yumurta
gt; 2 çorba kaşığı nbsp;zeytinyağı
gt; 1 çay kaşığı kırmızıbiber
gt; Tuz
Hazırlanışı: nbsp;Ispanakları tuzlu suda 1-2 dakika haşlayın. Harç için soğanı yağda kavurun, ardından tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ilave edip altını kapatın. Harca haşlanmış ıspanak ve lor peynirini de ilave edin. Yufkaları üst üste koyarak dörde bölün. Harcı yufkalar üzerine koyup gül şeklinde sarın. Yumurta sarısı ve sütten hazırladığınız karışımı böreklerin üzerine sürüp 35 dakika kadar fırında pişirin.
##tgvideo##