Kıymalı Tatar Böreği
RAMAZAN 2013 Haberleri
Un, yumurta, su ve tuzla katı bir hamur yoğurun. 20 dakika dinlendirdiğiniz hamuru merdane ile açın.
Malzemeler:
gt; 2 su bardağı un
gt; 1 adet yumurta
gt; 1 çay bardağı su
gt; 1 çay kaşığı tuz İçi için:
gt; 4 çorba kaşığı kıyma nbsp;
gt; 1 adet soğan nbsp; gt; 1 tutam maydanoz nbsp;
gt; Tuz ve karabiber Üzeri için:
gt; 1 kâse yoğurt gt; 2 diş sarımsak
gt; 1 çorba kaşığı tereyağı gt; Kırmızıbiber
Hazırlanışı: Un, yumurta, su ve tuzla katı bir hamur yoğurun. 20 dakika dinlendirdiğiniz hamuru merdane ile açın. Diğer yandan içi için rendelenmiş soğan, kıyma, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın. Bu karışımı kareler halinde kestiğiniz hamura pay edin. Aynı mantıda olduğu gibi üçgen şeklinde ağızlarını kapatın. Pişirmek için ise tencereye su koyup kaynatın içine tuz ve yarım kaşık tereyağı ilave edin. Mantıları suya atıp haşlayın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ile yağda yaktığınız kırmızıbiberi döküp servis edin.
##tgvideo##
gt; 2 su bardağı un
gt; 1 adet yumurta
gt; 1 çay bardağı su
gt; 1 çay kaşığı tuz İçi için:
gt; 4 çorba kaşığı kıyma nbsp;
gt; 1 adet soğan nbsp; gt; 1 tutam maydanoz nbsp;
gt; Tuz ve karabiber Üzeri için:
gt; 1 kâse yoğurt gt; 2 diş sarımsak
gt; 1 çorba kaşığı tereyağı gt; Kırmızıbiber
Hazırlanışı: Un, yumurta, su ve tuzla katı bir hamur yoğurun. 20 dakika dinlendirdiğiniz hamuru merdane ile açın. Diğer yandan içi için rendelenmiş soğan, kıyma, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın. Bu karışımı kareler halinde kestiğiniz hamura pay edin. Aynı mantıda olduğu gibi üçgen şeklinde ağızlarını kapatın. Pişirmek için ise tencereye su koyup kaynatın içine tuz ve yarım kaşık tereyağı ilave edin. Mantıları suya atıp haşlayın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ile yağda yaktığınız kırmızıbiberi döküp servis edin.
##tgvideo##