Namazı geciktirenin vay haline

Namazı geciktirenin vay haline

RAMAZAN 2013 Haberleri

Vaktiyle manifaturacılık yapan bir genç vardı. İşlerinin çokluğunu bahane ederek, namazlarını hep son vaktine bırakırdı.

Vaktiyle manifaturacılık yapan bir genç vardı. İşlerinin çokluğunu bahane ederek, namazlarını hep son vaktine bırakırdı. Bir gece rüyasında ölmüş, hesap için mizan başına getirmişlerdi. "İbadetlerimi yaptım, hesabım kolay geçer" diye ümit ediyordu ki melekler kıldığı bir tek namazı dahi bulamadı. Genç, "Ben hiçbir namazımı kazaya bırakmadım, mutlaka bulmanız lazım" diye feryat ediyordu. Nihayet melekler, "Kusura bakma, sana ait bir tek namaz yok" diyerek bir dağa çıkarıp cehenneme fırlattılar. O an nur yüzlü bir zat, genci düşerken havada yakalayıp, "Ben senin kıldığın namazlarım" dedi. Genç heyecanla, "Ben çok perişandım, az sonra cehenneme düşecektim, niye bu kadar geç kaldın?" diye sordu. O da, "Sen de beni hep son vakte bırakırdın ya…" diye cevap verdi.Resimdeki Keşmirli Müslümanlar yaklaşık 4200 metrelik kayalık bu tepede namazlarını kılıyor. Zirveden aşağı inmek hayli zaman alıyor, namazı geciktirmektense, "Namaz kılana her yer mescid" deyip tekbir alıyorlar.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...