Soslu Tencere Kebabı
RAMAZAN 2013 Haberleri
Tereyağını eritip içine ince kıyılmış soğanları ekleyip 1-2 dakika kavurun.
Malzemeler:
gt; 1 kilo kuşbaşı kuzu eti
gt; 1 adet kuru soğan
gt; 1 demet dereotu
gt; 1 kâse yoğurt
gt; 2 diş sarımsak nbsp;
gt; 1 bardak sıcak su
gt; Yarım çorba kaşığı domates salçası
gt; Yarım çorba kaşığı biber salçası
gt; 2 çorba kaşığı tereyağı gt; Tuz
Hazırlanışı: nbsp;
Tereyağını eritip içine ince kıyılmış soğanları ekleyip 1-2 dakika kavurun. Ardından tuz ve etleri ilave edip, harlı ateşte etin suyunu bırakıp tekrar çekene kadar kavrulmasını bekleyin. Biber ve domates salçasını suda ezip ete ilave edin. Kısık ateşte 45 dakika pişmeye bırakın. Diğer yanda yoğurta dereotu ve rendelenmiş sarımsağı ilave edip çırpın. Son olarak pişen eti tabağa alıp hazırladığınız sosu üzerine dökün, kızarmış ekmeklerle birlikte servis edin.
gt; 1 kilo kuşbaşı kuzu eti
gt; 1 adet kuru soğan
gt; 1 demet dereotu
gt; 1 kâse yoğurt
gt; 2 diş sarımsak nbsp;
gt; 1 bardak sıcak su
gt; Yarım çorba kaşığı domates salçası
gt; Yarım çorba kaşığı biber salçası
gt; 2 çorba kaşığı tereyağı gt; Tuz
Hazırlanışı: nbsp;
Tereyağını eritip içine ince kıyılmış soğanları ekleyip 1-2 dakika kavurun. Ardından tuz ve etleri ilave edip, harlı ateşte etin suyunu bırakıp tekrar çekene kadar kavrulmasını bekleyin. Biber ve domates salçasını suda ezip ete ilave edin. Kısık ateşte 45 dakika pişmeye bırakın. Diğer yanda yoğurta dereotu ve rendelenmiş sarımsağı ilave edip çırpın. Son olarak pişen eti tabağa alıp hazırladığınız sosu üzerine dökün, kızarmış ekmeklerle birlikte servis edin.