Tavuk şöleni tarifi
RAMAZAN 2013 Haberleri
Yumurtaları kırın, tuz ilave edip çırpın. Derin bir kapta galeta unu, mısır gevreği ve unu karıştırın.
Hazırlanışı: nbsp;
Yumurtaları kırın, tuz ilave edip çırpın. Derin bir kapta galeta unu, mısır gevreği ve unu karıştırın. Sütün içine sarımsağı rendeleyip biraz zeytinyağı ilave edin. Bu karışımı yumurtalı bulamaca ekleyin. Butları da tuz, karabiber ve kırmızıbiber ile ovun. Butları bulamaçta 10 dakika kadar beklettikten sonra galeta unu, mısır gevreği ve un karışımına iyice bulayıp yağda kızartın.
Malzemeler:
* 4 adet tavuk budu
* 300 gram mısır gevreği
* 100 gram galeta unu
* 2 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı süt
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* 2 diş sarımsak
*2 adet yumurta
*1 çay kaşığı tuz, kırmızıbiber ve karabiber
##tgvideo##