Tekfurun kızı Müslüman olup Padişaha eş oldu

Tekfurun kızı Müslüman olup Padişaha eş oldu

RAMAZAN 2013 Haberleri

Nilüfer Hatun da çiçek kadar zarif, ırmak kadar temiz ve Bursa kadar şirindir. Tekfur kızı Müslüman olunca çoook ama çok değişir...

Osman Gazi genç yaşta lider olur, omuzladığı yük herkesin kaldıramayacağı kadar ağırdır. Düşman değil, dost kazanmalıdırlar. Bütün tekfurlar gibi Bilecik Tekfurunu da hoşça tutar, alır, satar, ticaret yaparlar. Evet, Osmanlı'ya dost görünür ama fır dönen gözleri adeta "sizden hoşlanmıyorum" diye çığlık atar. Kalesine iyi niyetli bile olsa tek mücahit sokmaz, ancak kadınların girip çıkmasına ses çıkarmaz. Yayladan dönenler, hasırları, çadırları kadınlar vasıtasıyla kaleye bırakırlar. nbsp;Gelgelelim İnegöl Tekfuru harbidir, düşmanlığını saklamaz. Nitekim Karacahisar Tekfuru ile birleşip Osman Gazi'ye saldırır ama hesapta olmayan bir mağlubiyet alırlar.BASKIN BASANINDIR!..
Uyanıklar alelâcele bir düğün tertipler, Osman Bey'i de davet ederler. Büyük lider, davetten şüphelenir. Öyle ya, Yarhisar tekfuru asil ve güzel kızı Holifira'yı Bilecik Tekfuru gibi çürük dişli, bükük belli ihtiyar huysuza niye verir? Nitekim Köse Mihal ona "hain pusu"nun haberini verir. Osman Bey yaylaya çıkma telâşında olduklarını bahane ederek düğünün Çakırpınar'da yapılmasını teklif eder. Tekfurlar kafese girmekte olan kuşu ürkütmez, "nasıl istersen öyle olsun" derler. Osman Gazi zokayı yutmuş görünür, hem Bilecik'e, hem de Yarhisar'a sürüler dolusu koyun göndererek her iki tarafı da tebrik eder.
Düğün gecesi Söğütlü kadınlar teknelerini, güğümlerini Bilecik'e getirir, her zamanki gibi hisara bırakmak isterler. Tekfur adamları ile düğüne gitmiş, kalede çok az asker kalmıştır. Muhafızlar lâkayt ve laubali tavırlarla kapıyı açarlar. "Kadınlar" birden hançerlerini çeker, muhafızları esir alırlar. Bunların kadın kılığına giren mücahitler olduğunu anlarlar ama kale ellerinden çıktıktan sonra...
AVA GİDEN AVLANIR...
Bu sırada Çakırpınar'da mevzilenen Rum silahşörler saldırmak için işaret beklemektedirler. Ancak Osman Gazi zamansız ayaklanır ve ortaya yüzlerce akıncı çıkar. Osman Bey Holifira'yı alıp Söğüt'e götürür, kızı gibi ağırlar. Şirin prenses beklenenin aksine Türklere ısınmaya başlar. Ondan öyle bir şey isteyen yoktur ama Yörük kadınlarıyla birlikte yayık döver, kirman çevirir, fırın yakar, hamur açar ve bıkıp usanmadan İslamiyet hakkında sorular sorar.
Osman Gazi'nin bu kızcağıza kanı kaynamıştır. Nitekim bir gün onu kenara çeker ve "seni oğluma alsam ne dersin" diye sorar. Orhan Gazi hakkında hiçbir fikri yoktur ama Yarhisar Tekfurundan daha çirkin olacak değildir ya...
Holifira, Orhan Gazi'yi görünce bir şükür secdesine kapanmadığı kalır. Şu ana kadar gördüğü en yakışıklı, en asil, en kibar erkek karşısındadır. Güzel prenses çevresindekileri tanıdıkça putlarını kırar, kendi isteği ile Müslüman olur ve sımsıkı kapanır. O artık Prenses Holifira değil, Kayı Boyu'nun Nilüfer Ablasıdır. Biliyor musunuz Nilüfer Hatun bütün servetini vakfeder ve güzel izler bırakır. İznik ve Bursa'yı camiler, imaretler, medreselerle donatır. Fakirden fukaradan hesapsız dua alır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...