Zeyneb Binti Cahş annemizin ülkesi

Zeyneb Binti Cahş annemizin ülkesi

RAMAZAN 2013 Haberleri

Peygamber Efendimizin eşi Zeynep Binti Cahş annemize dayandırılan bir silsile nedeniyle ilk Müslümanların Kamboçya'ya 617 yılında geldiği ifade ediliyor.

Kamboçya Müslümanları İslam halkasına ilk dahil olan topraklardan biri… Peygamber Efendimizin eşi Zeynep Binti Cahş annemize dayandırılan bir silsile nedeniyle ilk Müslümanların Kamboçya'ya 617 yılında geldiği ifade ediliyor. Kamboçya Müslümanları, ümmetin belki de en mazlum toplumlarından. nbsp;Çünkü 1970'li yıllarda Kızıl Kmerler tarafından mevcut Müslümanların yarısından fazlası yani 300 bin Müslüman katledilmiş. Kimliklerini asırlarca koruyan Kamboçya Müslümanlarının sayısı kimine göre 236, kimine göre 800 bin…Yüzde 90'ı Şâfi mezhebinde olan ülkede, komünistlerden sonra 20 olan cami sayısı şimdi 150'ye yükselmiş durumda… Artık daha rahatlar, eski zulüm ve işkenceler şükür ki geride kalmış…
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...