Oruç ‘gençlik genini’ aktifleştiriyor

- Güncelleme:
Oruç ‘gençlik genini’ aktifleştiriyor

Ramazan Haberleri

Ramazan ayında oruç tutanlar, sahur ve iftar arasında yaklaşık 16 saatlik bir açlık süresi geçiriyor.  Bu sürenin aslında vücudun bir nevi tamir süreci olan otofaji denilen olayı tetiklediğini söyleyen Diyarbakır Memorial Dicle Hastanesi Uzman Diyetisyeni Şilan Alyamaç, açlıkla birlikte sirtüin adı verilen genlerin de aktif hâle gelerek gençleşmeyi sağladığını, yaşlanmayı geciktirdiğini ifade etti.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Maymun ve farelerle yapılan laboratuvar çalışmalarında sirtüin geninin gençlik ve uzun yaşam üzerindeki etkisinin incelendiğini ifade eden Alyamaç “Sirtüin geni, kişi aç kaldıkça salgılanır. Laboratuvar sürecinde hayvanların bir kısmının besinleri yüzde 40 azaltılmış, bir kısmına hiç dokunulmamış. Bunun sonucunda tok kalan fare ve maymunların saçlarının döküldüğü, yaralarının daha geç iyileştiği, daha yaşlı bir görüntüye sahip oldukları görülmüş. Buna karşın aç kalan deney hayvanlarının ise daha uzun ömürlü, sağlıklı olduğu görülmüş” dedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...