2 haftada tartıda eksi 5 kilo garanti! Yağları cayır cayır yakıyor, vücudu muma çeviriyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
2 haftada tartıda eksi 5 kilo garanti! Yağları cayır cayır yakıyor, vücudu muma çeviriyor

SAĞLIK Haberleri  / Haber Merkezi

Pek çok insan hareketsizlik, stres ya da yanlış beslenme nedeniyle kilo alabiliyor. Forma girmek isteyenler için ise yağ yakımına yardımcı olan bazı besinler imdada koşuyor. Tam da bu noktada öyle bir besin var ki hem ödem atıyor hem de vücudu iğne ipliğe çeviriyor. İşte 2 haftada 5 kilo verdiren yiyecek…

Hızlı kilo vermek herkesin hayali. Daha iyi görünmek isteyenler “Kilo verdiren yiyecekler hangileri” diye araştırma içinde. Ancak yağ yakım süreci doğru adımları bulmaktan geçiyor. Tıbbın babası olarak anılan İbn-i Sina’nın da tavsiye ettiği şifalı gıda, yağları hızlı bir şekilde yakıyor. Üstelik sağlık için de inanılmaz faydalı. 
Son günlerde adını sıkça duyduğumuz bir besinden bahsediyoruz: Keten tohumu… Yüksek oranda çoklu doymamış yağ asitleri, düşük oranda doymuş yağ asidi, yüksek oranda lif, potasyum, magnezyum, demir, bakır, çinko ve çeşitli vitaminleri içeriyor.

TOK TUTUYOR, KİLO VERDİRİYOR

Yoğurdun içine karıştırarak ya da salatalara eklenerek tüketilen keten tohumunu, zayıflamaya ve kilo vermeye de faydalı. Öyle ki, 100 gramlık keten tohumunun yaklaşık 28 gramında diyet lifi bulunur. Bu sayede tokluk hissi oluşturur ve daha az yemek yemekle doymayı sağlar ve böylece kilo verme sürecini hızlandırır. Keten tohumunu havanda dövüp yoğurda katarak, sağlıklı ve hafif bir ara öğün olarak yiyebilirsiniz. 

2 haftada tartıda eksi 5 kilo garanti! Yağları cayır cayır yakıyor, vücudu muma çeviriyor

DİYET LİSTENİZE EKLEYİN

Keten tohumu ile zayıflamak son günlerde oldukça popüler. Uzmanların da desteklediği bu besinle sağlıklı zayıflamak mümkün. Diyet listenize sadık kalıp sağlıklı yağ içeren bu muhteşem tohumu beslenme listenize dahil ederseniz iki hafta gibi kısa bir sürede 5 kiloya yakın kaybedebilirsiniz. 

KETEN TOHUMU NASIL KULLANILIR?

Keten tohumu sıvı ya da katı olarak tüketilebilir. Sıvı olarak tüketmek için çayını demleyip içebilirsiniz. Tohum olarak tüketilecekse iyice çiğnenmesi şart. Toz olarak tüketilecekse her sabah bir kaşık yiyerek üzerine su içebilirsiniz. Mutfağınızda ise salatalara koyabilir, yoğurda ekleyebilir, sağlıklı ekmekler ve hamur işleri yapabilirsiniz.

2 haftada tartıda eksi 5 kilo garanti! Yağları cayır cayır yakıyor, vücudu muma çeviriyor

KETEN DOĞUMUNUN DİĞER FAYDALARI

Acıbadem’de yer alan bir içerikte; keten tohumunun kilo verdirmesinin yanı sıra başka faydaları olduğuna da değinildi. Bol miktarda vitamin ve mineral içeren bu besinin diğer faydaları şöyle: 

Antioksidan deposu: Keten tohumunun faydaları arasında güçlü bir antioksidan olması da bulunur. Polifenol adlı antioksidanlardan zengin olan keten tohumu, bu sayede oksidatif strese karşı kanserden ve kalp hastalıklarından korur. 

Kolesterol düşürmede yardımcı: Keten tohumunda bulunan yağlar kalp sağlığını destekler. Bu yağlar kötü kolesterol (LDL) ve kan basıncını düşürmede, damar sertleşmesini ve felci önlemede etkili olabilir. 

Kan şekerini dengeler: Keten tohumunun kan şekerini düşürmede de etkili olabileceğine dair araştırmalar mevcut. İnsülini iyileştiren bu besinin diyabeti önlemede de faydalı sağladığı öne sürülür.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...