Hacı adaylarına sağlık tavsiyeleri

Hacı adaylarına sağlık tavsiyeleri

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığı, hac ve umre ibadetlerini yerine getirecek vatandaşların kutsal mekânları ziyaretleri sırasında, hijyen başta olmak üzere dikkat etmesi gerekenler hakkında enfeksiyon rehberi yayımladı.

Hac ve umre dönemlerinde salgın riski en yüksek olan enfeksiyonların su ve gıda kaynaklı enfeksiyonlarla solunum yolu enfeksiyonları olduğu belirtilen açıklamada, ilk defa 2012’de tanımlanan ve solunum yolu ile bulaşan MERS-CoV (Middle East Respiratory Syndrom-Corona Virus) hastalığının Arap Yarımadası ve özellikle Suudi Arabistan’da hâlen devam ettiğine dikkat çekildi. Rehberde yer alan uyarılardan bazıları şöyle:  
* Süt, konserve, balık gibi bozulabilecek gıdaları paket açıldıktan sonra buzdolabında saklayın.
* Su içerken klorlu, pet şişe suyu veya kaynatılıp soğutulmuş suyu tercih edin. Pişirilmemiş süt/süt ürünleri ve çiğ et tüketmeyin.
* Ellerinizi sık sık su ve sabunla yıkayın veya el antiseptiği kullanın.
* Şeker hastalığı, damar hastalığı gibi hastalığı olanlar ayak bakımına dikkat edin ve ihramlı olmak gibi mecburi hâller dışında çorap giyin..
* Kalabalık ortamlarda (tavaf, say, şeytan taşlama gibi) maske kullanın;, kirlendikçe ve tercihen altı saatte bir düzenli olarak değiştirin. AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...