Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tabaktaki yemeği “akıllı tartı” denetleyecek

Tabaktaki yemeği “akıllı tartı” denetleyecek

SAĞLIK Haberleri

Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde yiyeceklerin ağırlıkları ile kalori ve besin değerlerini hesaplayabilen “akıllı tartı” tasarlandı.

Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Selda Güney danışmanlığında üniversite öğrencileri Ayşenur Uğuz ve Ahmet Akdoğan tarafından yürütülen proje kapsamında geliştirilen akıllı mutfak tartısı, sofradaki besinlerin kişinin sahip olduğu hastalıklar için bir sakınca taşıyıp taşımadığına da karar veriyor. Tartının 1 gram hassasiyeti ile çalıştığını anlatan Dr. Güney, “Tartının uygulama arayüzüne besin gram değerleri aktarıldı. Yazılımımız sayesinde yiyeceklerin ağırlıkları ile kalorileri ve besin değerleri de hesaplanabiliyor. Kullanıcı, adını, soyadını, cinsiyetini, boyunu, kilosunu, mesleğini ve varsa hastalıklarını sisteme kaydederek besinin kendisine uygun olup olmadığını da öğrenebiliyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...