70 yaşındaki dede yaşlanmaya meydan okuyor! İşte herkese tavsiye ettiği formül

Düzenleyen: / Kaynak: New York Post
- Güncelleme:
70 yaşındaki dede yaşlanmaya meydan okuyor! İşte herkese tavsiye ettiği formül

Sağlık Haberleri  / New York Post

Çin'in güneybatısındaki Chongqing şehrinde yaşayan 70 yaşındaki Zou Heping, olağanüstü koordinasyonu ve genç görüntüsüyle sosyal medyada büyük ilgi görüyor. Heping, yaşına rağmen simsiyah saçlara ve karın kaslarına sahip.

Çinli Zou Heping, Gele Dağı’nın ‘sihirli maymunu’ olarak biliniyor. Onun sağlıklı yaşam ve spor konusundaki kararlılığı görenlere ilham veriyor. Video ve fotoğrafları sosyal medyada tıklanma rekorları kıran adam sırrını bakın neye borçlu…

Spor ve düzgün beslenmek sağlık açısından mühim. Düzenli spor yapıp vücudunu değiştirenler sosyal medyada bir hayli ilgi görüyor. 70 yaşındaki Zou Heping de bu kişilerden biri. Görüntüsüyle dikkat çeken adam, fit duruşunun sırrını verdiği bir röportajda açıkladı.

70 yaşındaki dede yaşlanmaya meydan okuyor! İşte herkese tavsiye ettiği formül - 1. Resim

“HAYAT KOŞMAKTAN İBARET”

Zou Heping, hem her sabah koşuyor hem de ağırlık kaldırıyor. Sabah 8.00’den önce bu rutini mutlaka tamamlıyor. Şimdilerde 70 yaşında olan adam, 2 bin 200 metrelik bir dağa kolaylıkla tırmanıyor.  

Heping, South China Morning Post'a verdiği röportajda "Hayat koşmaktan ibarettir ve en önemli şey egzersiz yapmak, kondisyonunuzu korumak ve iyi bir yaşam tarzı geliştirmektir" diyor.

70 yaşındaki dede yaşlanmaya meydan okuyor! İşte herkese tavsiye ettiği formül - 2. Resim

YILLARDIR ALKOL VE SİGARADAN UZAK DURMUŞ

Heping'in koşuya olan ilgisi 45 yıl önce, bir dergide sporun faydalarını okumasıyla başladı. Şimdi barfiks çekiyor, tırmanış yapıyor, Gele Dağı'nın zirvesine kadar olan 2 bin 500'den fazla basamağı bir saat içinde çıkıyor. 

Ayrıca başarısını kırk yıldır alkol ve sigaradan uzak durmasına ve erken yatmasına bağlıyor, bunu da herkese tavsiye ediyor.

 

 

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: New York Post
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...