Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çocuklara da zatürre aşısı yaptırılmalı

Çocuklara da zatürre aşısı yaptırılmalı

SAĞLIK Haberleri

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüsün çocuklarda ağır seyretmesini engellemek için eksik olan zatürre aşılarının yapılması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Hacettepe Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmada Covid-19’lu hastalarda zatürre etkeni pnömokokun, covidli çocukların boğazına diğer çocuklara göre iki kattan daha fazla yerleştiğinin gösterildiğini söyleyen Prof. Dr. Ceyhan, “Pandeminin başından bu yana covidli çocukları izleyerek yaptığımız çalışma uluslararası bir yayında yer aldı. Bu çalışmanın sonucu, Pnömokok (zatürre) aşısı eksik olan çocukları aşılayarak covidli çocuklarda zatürreden ölümlerin azaltılabileceğini gösterdi. Zatürre aşısı çocukluk çağı aşılarının içinde bulunuyor. Bunu yaptırmamış olanların tamamlaması çocukları koruyor” dedi.  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...