Delta bitmeden ‘plus’ı hortladı

Delta bitmeden ‘plus’ı hortladı

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanı Koca, Delta varyantının ardından Delta Plus’ın da Türkiye’ye geldiğini açıkladı, “Salgının seyri değişiyor” diyerek “aşı olun” çağrısı yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pandemideki son durumu değerlendirdi. Koca, Hindistan’da ortaya çıkan ve giderek bütün dünyaya yayılan Delta varyantıyla ilgili “Delta vakaları ülkemizde çoğalıyor. Vaka sayısı 30 ilde 284’e çıktı. Ayrıca 3 farklı ilde 3 kişide Delta Plus görüldü. Bu şehirlerden biri İstanbul. Diğer iki ili söylemeyeyim. Bu kişilerin genel durumları iyi, ayakta takip ediliyor. Hiçbiri birbiriyle temaslı değil” dedi. Koca, bayram öncesi bir hareketlilik olacağından dolayı 18 yaş üzerinin iki hafta içerisinde yüzde 70’inin aşılanması gerektiğini de belirtti. 3. doz ile ilgili de konuşan Koca “Sağlık çalışanı ve 50 yaş üstüne 3. doz randevusu açıldı. Belki bu yaşı biraz daha aşağıya çekebiliriz” dedi. Twitter’dan paylaşımda da bulunan Bakan Koca, Salgının seyri değişiyor. Aşı ile toplumsal bağışıklık sağlanana kadar mücadele devam edecek. Yarını bugünden güvence altına alalım. Henüz aşınızı olmadıysanız lütfen acele edin” uyarısı yaptı.

BİR DE LAMBDA ÇIKTI
Delta, Delta+ derken bir de Lambda varyantı çıktı. Lambda diye adlandırılan yeni varyantın, ilk olarak Peru’da tespit edildiği ve 26 ülkeye yayıldığı belirtildi. Bilim insanları, bu varyantın daha bulaşıcı ve aşılara karşı daha dirençli olabileceğinden endişe ettiklerini söyledi. Bir araştırmada, Lambda varyantının aşıdan Beta ve Alfa varyantına göre daha kolay kaçabildiği tespit edildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...