Anne olmak isteyen tiroidine baktırsın

Anne olmak isteyen tiroidine baktırsın

SAĞLIK Haberleri

Tiroit bezinin az çalışmasına bağlı olarak tiroit hormonlarının az salgılanması anlamına gelen hipotiroidinin sinsi, sessiz ve yavaş gelişen bir hastalık olduğunu, bu nedenle sıklıkla gözden kaçtığını söyleyen iç hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Ömer Akyürek, özellikle gebelik planlayan kadınlar için tiroit değerlerinin önemli olduğunu söyleyerek “Gebelerde ve gebelik planlayan kadınlarda mutlaka tiroit fonksiyonuna bakılmalıdır” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Hipotiroidinin gebelik ihtimalini düşürdüğünü anlatan Doç. Dr. Akyürek “Daha da önemlisi tiroit hormonları bebeğin hem zihinsel hem de bedensel gelişimi için son derece önemlidir. Gebelikten önce mutlaka kontrol edilmelidir” diye konuştu. Hipotiroidinin, kadınlarda ve 60 yaş üzerinde daha sık görüldüğünü aktaran Doç. Dr. Akyürek “Hastalarda genel olarak metabolizma yavaşlar. Hâlsizlik, yorgunluk, çabuk yorulma, soğuğa karşı artan hassasiyet, kabızlık, cilt kuruluğu, kilo alımı, el, yüz ve ayaklarda şişme, ses kısıklığı, kas güçsüzlüğü, yüksek kolesterol seviyesi, uykusuzluk, denge ve koordinasyon sıkıntıları, kansızlık, kas ağrıları ve hassasiyet, âdet düzensizliği, saçlarda seyrekleşme, ince, kırılgan saç veya tırnaklar, kalp ritminde yavaşlama, depresyon ve hafızada zayıflık gibi belirtilerden bir ya da birkaçı varsa  ‘Enerji seviyem azaldı, pilim bitti, kilo veremiyorum, depresyondayım, sürekli yorgunum ve sürekli uyumak istiyorum, mutsuzum’ diyorsanız mutlaka bir endokrinoloji uzmanına görünün” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...