Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Omlet kilo aldırır mı?

Düzenleyen:
Omlet kilo aldırır mı?

SAĞLIK Haberleri

Sabah, öğle, akşam günün her öğünü yiyebileceğiniz omlet, hem doyurucu hem de pratik lezzetlerden biridir. Peki, omlet kilo aldırır mı? Diyet yapanlar omleti nasıl yemeli? İşte omletin kalori ve besin değerleriyle ilgili detaylı bilgiler…

İster kahvaltıda istersek akşam yemeklerinde kolayca hazırlayıp yiyebileceğimiz omlet, doyurucu ve besleyici yiyeceklerin başında gelir. Kilo verme sürecinde ise ana öğünlerde gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Yumurta, çok iyi bir protein kaynağıdır. Eğer kilo verme sürecindeyseniz, yumurtayı diyet kurallarına uygun şekilde beslenme listenize eklediğinizde uzun süre tok kalacak, kilo verme süreciniz kolaylaşacaktır. Omletin kalorisi ise miktarı ve malzemelerin çeşitliliğine göre değişkenlik gösterebilir.

OMLET KİLO YAPAR MI?

Yumurtayı haşlanmış olarak günün her öğününde kilo aldırır endişesi yaşamadan tüketebilirsiniz. Kalp damar hastalığınız ve kolesterol probleminiz yoksa günde 1 adet yumurta yemek çok faydalıdır. Bu sayede hem vücudunuzun günlük protein ihtiyacını karşılayacak hem de A vitamini almış olacaksınız. Ancak gün içinde ikiden fazla yumurta yerseniz vücudunuz reaksiyon gösterebilir.

Yumurta kalorisi yüksek olan bir besin değildir. Ancak çok kalorili olmaması için omlet yaparken içine koyduğunuz malzemelere dikkat etmeniz gerekir. Zayıflama sürecindeyseniz peynir miktarını abartmadan ve sağlıklı sebzeler kullanarak damak zevkinize göre bir omlet hazırlayıp tüketebilirsiniz.

Omlet kilo aldırır mı?

Omletin daha lezzetli olması ve yapışmaması için mutlaka yanmaz yapışmaz, çizilmeyen, hafif kalın tabanlı bir tava kullanmaya özen gösterin.

DİYET OMLET KAÇ KALORİ?

Diyette omlet nasıl ve kaç kalori olmalı sorusu sizin ihtiyacınıza göre değişebilir. Aşağıdaki bilgiler diyetinize ekleyeceğiniz omletin kalorisi ile ilgili size fikir verecektir:

2 yumurta kullanarak, 1 çorba kaşığı yağ ve çok az tuz ekleyerek yapacağınız pratik, sade omlet 210 kaloridir. Eğer tuz ve yağ kullanmazsanız bu rakam 160’a düşer.

Yağsız pişirdiğiniz 2 adet yumurtalı omlete maydanoz, roka, nane, dereotu gibi yeşil sebzeler ekleyerek de diyet omlet yapabilirsiniz. Eklediğiniz sebzeler kalori değerini yalnızca 20-30 kalori artıracaktır. Örneğin 2 tane yumurta, çok az tuz ve bir tutam maydanoz ile diyet omlet hazırladığınızda bu omletin kalori değeri 190 civarında olacaktır.

Kilo vermek isteyenler, omleti kalorisi en düşük olan lor peyniri ile yapabilir. 50 gram lor peyniri yaklaşık 100 kaloridir. Çok az yağ ve tuz ile yapacağınız 50 gram lor peynirli omlet 270 kalori olacaktır.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...