Yumurtalık kanserinde bu belirtileri atlamayın

Yumurtalık kanserinde bu belirtileri atlamayın

SAĞLIK Haberleri

Kadın Doğum Uzmanı Dr. Ayşe Dişli Gürler, erken dönem belirti vermeyen yumurtalık kanserinin büyük trisk taşıdığını ve jinekolojik kontrollerin çok önemli olduğunu söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Yumurtalık kanserinin, diğer jinekolojik kanserlerin aksine erken dönemde belirti vermediğini ve bu açıdan risk taşıdığını söyleyen Acıbadem Kayseri Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Ayşe Dişli Gürler, rutin jinekolojik kontrollerin çok önemli olduğunu belirterek “Bunun yanısıra hazımsızlık, sindirim sistemi problemleri, idrar yapmayla ilgili şikâyetler, karında şişlik, ele gelen kitle, bazen regl düzensizlikleri gibi belirtilere dikkat etmek gerekir. Bazı tümörlerde görülen seste kalınlaşma, erkek tipi saç dökülmesi ve ya vücutta aşırı tüylenme ve kıllanma gibi belirtiler hastalarımızı ciddi anlamda muayene için uyarır” dedi. Dr. Gürler, ailesinde meme kanseri, yumurtalık ve rahim kanserleri görülen kadınların risk grubunda yer aldığını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...