Belirtileri ihmal etmeyin! 'Strep A' enfeksiyonu antibiyotik gerektirir

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Belirtileri ihmal etmeyin! 'Strep A' enfeksiyonu antibiyotik gerektirir

Sağlık Haberleri

Başta İngiltere olmak üzere bütün Avrupa'da paniğe neden olan ve onlarca çocuğun ölümüne sebep olan Strep A enfeksiyonu Türkiye’de de görüldü. Strep A enfeksiyonu hakkında önemli bilgiler veren Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Servet Öztürk, "Antibiyotik tedavisi ile hızla iyileşme sağlanır” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Gösterdiği artışla dünyada paniğe, Türkiye’de de 3 yaşındaki bir çocuğun ölümüne sebep olan “A grubu Beta Hemolitik Streptokok” hastalığında belirtilere dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

Her sağlıklı insanın vücudunda bulunan ancak herhangi bir hastalığa sebep olmayan bakterinin, bazı durumlarda sayıca artarak hastalığa sebep olabildiğini söyleyen İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Servet Öztürk, “Streptokok A toplumda Beta enfeksiyonuna sebep olan çok yaygın bir bakteridir. Sıklıkla bademcik ve boğaz enfeksiyonuna sebep olmasının yanında bazen de cilt enfeksiyonlarına yol açar. Aynı zamanda bu bakteri nadiren zatürre, kemik ve eklem enfeksiyonları ve toksik şok sendromu gibi hayatı tehdit edici enfeksiyonlara sebep olabilir” dedi.

BU BELİRTİLERE DİKKAT!

“Özelikle burun tıkanıklığı ve akıntısı olmayan, öksürük olmayan şiddetli boğaz ağrısı, yutma güçlüğü, yüksek ateşi olan hastaların hekim tarafından muayene edilmesi gerekir” diyen Öztürk, “Tüm ateşli hastalıklarda antibiyotik kullanmak faydadan çok zarara sebep olabilir. Streptokok A hariç. Diğer virüs enfeksiyonlarında da benzer olmasına rağmen bademcikler üzerinde beyaz lekeler ve membran denilen tabaka Beta enfeksiyonunda oldukça sıktır. Antibiyotik tedavisi ile hızla iyileşme sağlanır” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Sağlık
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...