Bu bitki, Ramazan’da sigara tiryakilerinin işini kolaylaştırıyor… Adeta sigaradan tiksindiriyor!

Düzenleyen:
Bu bitki, Ramazan’da sigara tiryakilerinin işini kolaylaştırıyor… Adeta sigaradan tiksindiriyor!

SAĞLIK Haberleri

Bazı bitkiler, sigara bırakmada oluşacak sendromların giderilmesinde etkili. Bu noktada karabaş otu, bu süreci olumlu şekilde atlatmayı sağlıyor. Sigarayı bırakabilmek için kullanılan karabaş otunun, Ramazan ayında tiryakilerin de oruçluyken olan sigara ihtiyacını azalttığı söyleniyor.

Sigaradan tiksindirici etki sağlayan karabaş otu, sigaraya olan isteği de azaltıyor. Sivas’ta aktarlık yapan Orhun Özfidancı, yoğun olarak Akdeniz bölgesinde yetişen karabaş otunun Ramazan ayında tiryakilerin sigaraya olan ihtiyaçlarını azalttığını belirterek, şöyle konuştu:

“Akdeniz bölgesinde yetişen karabaş otu, demleyip iftardan sonra ve sahurdan önce olmak üzere iki defa içmek suretiyle kullanabilir. 21 gün kullanıp bir hafta ara verecek şekilde kullanmalıdır. Bu bitki tüketildiği zaman, sigara içme esnasında veya sigara içilen ortamda bulunduğunda tiksinme, mide bulanması gibi etkilere sahip. Bunun yanı sıra akciğer temizliğinde kullanmak üründe bal, zencefil ve limon kullanılabilir.”

Bu bitki, Ramazan’da sigara tiryakilerinin işini kolaylaştırıyor… Adeta sigaradan tiksindiriyor!Karabaş otu

SİGARAYI BIRAKMAYI KOLAYLAŞTIRIYOR

“Bu bitkiyi düzenli olarak kullandığı takdirde zaten sigara kokusuna veya sigaranın tadını aldığı zaman mide bulanmasıyla karşı karşıya gelinecektir ama düzenli bir şekilde kullanması gerekiyor. Yani birkaç bardak içtikten sonra kesin sigarayı bıraktım denilemez. Kişinin önce kendisi irade göstermesi gerekir, karabaş otu gibi bitkiler sadece bırakmasını kolaylaştırıyor.”


Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...